השפעות הריבית הנמוכה על חישוב העתודות, והקיטון בדמי הניהול המשתנים ביחס לשנה שקדמה, הביאו את קבוצת מגדל , בניהול עופר אליהו, להציג ב-2014 ירידה של כ-32% ברווח הנקי, שהסתכם בכ-422 מיליון שקל. בשקלול רווחי השקעה שנזקפו להון הציגה החברה רווח כולל של כ-537 מיליון שקל - ירידה של כ-27.5% ביחס ל-2013, ועדיין הרווח הכולל הגדול בענף בשנה החולפת מבין החברות שדיווחו עד כה.
בדומה ליתר קבוצות הביטוח הגדולות, תוצאות מגדל הושפעו מהריביות הנמוכות, שיורדות עדיין, שהובילו את החברה להגדיל את העתודות. במגדל ציינו כי הרווח הכולל ירד בעיקר כתוצאה מרישום הפרשה של 466 מיליון שקל לפני מס (כ-303 מיליון שקל לאחר מס) בעקבות בדיקת נאותות העתודות בביטוח חיים, לרבות העתודה המשלימה לגמלאות, וזאת לעומת הפרשה מיידית לגמלה של 63 מיליון שקל לפני מס שנרשמה ב-2013. כמו כן, נזכיר, ב-2013 רשמה החברה הכנסה מיוחדת של 52 מיליון שקל בגין עסקת ביטוח משנה, וכנגדה הוצאה של 97 מיליון שקל בגין מענק לעובדים.
ברבעון הרביעי של 2014 רשמה מגדל רווח כולל של כ-33 מיליון שקל, לעומת רווח כולל של כ-280 מיליון שקל ברבעון המקביל. ברבעון הרביעי דובר על הפרשה של כ-123 מיליון שקל לפני מס בגין שינוי בעתודות בביטוח חיים כנגזרת של הריבית, וכן משום גידול בהערכה למימוש החיסכון כגמלה.
במקביל, החברה שבשליטת שלמה אליהו הודיעה היום כי תחלק דיבידנד בהיקף של 200 מיליון שקל. חלוקה זו תהיה החמישית של מגדל תחת הבעלות של אליהו. ב-2013 וב-2014 חילקה מגדל דיבידנדים בהיקף כולל של כ-800 מיליון שקל, כך שעם חלוקת הדיבידנד החדש יסתכם זרם הדיבידנדים שיקבלו בעלי מניות מגדל מאז רכישת החברה על-ידי שלמה אליהו בכמיליארד שקל (מהם יעמוד חלקו של אליהו על כ-690 מיליון שקל).
יציבות בפרמיות
בשורה העליונה הציגה החברה יציבות בסך הפרמיות, שהסתכמו בכ-10 מיליארד שקל. בביטוחי החיים נרשמה עלייה של כ-2% ל-6.8 מיליארד שקל פרמיות, בביטוח כללי נרשמה יציבות סביב 540 מיליון שקל פרמיות, ובביטוחי הבריאות נרשמה עלייה של כ-14%.
מגדל הציגה רווחיות בכל מגזרי הפעילות. לצד חיתוך חד של כמחצית ברווח הכולל לפני מס במגזר החיסכון לטווח ארוך (הקיטון ברווח מביטוחי החיים והגמל והשתלמות היה גדול בהרבה מהעלייה ברווח בפנסיה), וירידה של כ-24% ברווח הכולל לפני מס בביטוח הכללי, רשמה החברה גידול של כ-6% ברווח בבריאות, שהסתכם בכ-82 מיליון שקל. מהדוחות עולה עוד כי חל גידול בתביעות ביטוח הוצאות רפואיות, בין היתר בגין השתלות, וזאת לצד החמרה בניסיון התביעות בביטוחי החבויות.
בתחום השירותים הפיננסיים, הציג בית ההשקעות של הקבוצה, מגדל שוקי הון, מעבר לרווח של 0.5 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-4.3 מיליון שקל ב-2013 (ורווח של כ-10.6 מיליון שקל ב-2012), וזאת בצל גידול של כ-4% בהכנסות, שהסתכמו בכ-210 מיליון שקל. הרווח ב-2014 הושפע מהפחתת מוניטין של כ-6.8 מיליון שקל המיוחס לחברת דרגון קרנות גידור (של יעקב וינשטיין שעזב את הקבוצה).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.