פסח הוא חג היין. כמעט 1 מכל 2 בקבוקי יין שנמכרים מדי שנה בישראל נמכר ערב פסח או ראש השנה, כאשר פסח, אולי בגלל השימוש המובנה ביין בעת קריאת ההגדה, מוביל בגאון את צריכת היין של הישראלים.
לפעמים מדובר בערב הנכון להשקיע בו ביינות יקרים ובעוד אנו נזכרים במרור שאכלו אבותינו במצרים, אנו יכולים לפחות להתנחם בנוזל היקר שבכוס.
אבל אין חובב יין שלא מכיר את הסיטואציה הבאה: אתה מארח או מוזמן לסעודת הפסח, מתנדב להביא את היין, משקיע, בוחר, מתאים בקבוקים לאופי המנות, ואז, דווקא בבקבוק שכאשר רכשת אותו התפללת שכרטיס האשראי יעבור, מעווה הדודה שלא שתתה אלא תירוש בכל שנותיה (הרבות!) לאמור: "חמוץ לי".
כדי להיפטר מה"פוזה", הלכנו אל מי שבמידה רבה אחראים לטיפוחה: מבקרי היין השונים, מי שחיים מהשקה להשקה ומתנסים ביינות היקרים ביותר בארץ ובעולם. התקציב: 100 שקל לאדם. המשימה: שני בקבוקי יין לפחות שנוכל ליהנות מהם בארוחת החג ללא מגבלות של יין ישראלי או מיובא.
התוצאות לפניכם בסרטון המצורף.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.