בעלי מסעדות וברים המוכרים בירות בגודל "פיינט"? יש סיכוי שאתם מוכרים את הבירה שלא בהתאם לכמות המנויה בחוק, והנכם חשופים לתביעה. כך קרה במקרה של הסטודנט, יואב יריב, שהגיש אתמול (א') בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד מסעדת "אוונגרד" ברמת-החייל בתל-אביב.
בבקשה לאישור התובענה הייצוגית שהוגשה לבית משפט השלום בתל-אביב, באמצעות עו"ד נדב יריב ועומר יניב ממשרד עו"ד יריב - יניב, נטען כי המסעדה מטעה את לקוחותיה במידות הבירה שהיא מוכרת בגודל "פיינט", וזאת ללא שינוי המחיר.
יריב הסטודנט, סיים יום לימודים ארוך וביקש להפיג את שגרת הלימודים בשתיית בירה קרה במסעדת "אוונגרד". לפיכך, הזמין כוס בירה בגודל "פיינט" בעלות של 29 שקלים. ככל העולה מפקודת המשקולות הארכאית משנת 1947, משמעות המונח "פיינט" משתנה ממדינה למדינה. 1 פיינט בריטי למשל, שווה ערך ל-568 מיליליטרים (למעלה מחצי ליטר בירה), ובחלק מהמדינות הכמות שווה ל-473 מיליליטר.
לדברי יריב, הבירה שקיבל בגודל פיינט לא הייתה מסומנת בסימון המותג ולא הייתה "מלאה" עד הסוף, אלא בקצף.
בהקשר לכך צוין בבקשה לייצוגית כי "כוסות בירה ממותגות ומסומנות מסוגלות להכיל בירה בנפח העולה על נפח הבירה המוגש באמצעותן בפועל, וזאת בכדי שיישאר מקום מספק למזיגת קצף הבירה. על-כן כמות הבירה שצריכה להימזג לכוס מסומנת באופן ברור על גבי הכוס, כאשר מעבר לקו הסימון נותר מקום לקצף".
משנגמרה לו הבירה מהר מהמצופה, יריב חשד כי כוס הבירה שקיבל הייתה קטנה באופן משמעותי מגודל הפיינט לפי האמור בפקודה, והזמין בנוסף משקה סיידר המוגש בבקבוק של 330 מ"ל, כדי לבחון את המידה האמיתית של הכוס שהוגשה לו.
"בשל החשד שנוצר בקרבו, המבקש מזג את תכולת בקבוק הסיידר לכוס ה'פיינט' הריקה, ונדהם לגלות כי תכולת הבקבוק כמעט שממלאת לחלוטין את כוס ה'פיינט'", נטען בעתירה.
"המבקש חש כעס רב ותחושה כי הולך שולל, שהרי משמעות הדבר היא כי בעוד שאוונגרד יוצרת בפני לקוחותיה מצג כי היא מוכרת להם בירה בנפח של פיינט, קרי כ- 473 מ"ל לכל הפחות, בפועל מדובר בכוס בעלת קיבולת המתאימה להגשת 330 מ"ל בירה (שליש ליטר בירה), זאת בשים לב למקום הנדרש לקצף הבירה שנוצר עם המזיגה (המהווה חלק בלתי נפרד מארומת המשקה) והחשש מזליגה של המשקה מהכוס אם תהא מלאה לחלוטין".
יריב לא אמר נואש, רכש את הכוס בגודל פיינט וניסוי ביתי העלה כי מדובר בכוס שהנפח שלה לא עולה על 400 מ"ל. משכך, הגיש תביעה ייצוגית נגד אוונגרד.
מכתב התביעה, עולה כי "בעשותה כן מסעדת אוונגרד מבצעת לכאורה שתי עוולות; ראשית, לפי פקודת המשקולות והמידות, הרי שעצם השימוש במונח פיינט, כמו גם בכל משקל ומידה שאינן מטרית, הינו אסור על פי דין ומהווה עוולה אזרחית ואף עולה כדי עבירה פלילית.
שנית, כעולה מפקודת המשקולות והמידות, הרי שפיינט בריטי הינו שווה ערך ל-568 מיליליטרים ואילו פיינט אמריקאי הינו שווה ערך ל-473 מ"ל, ואילו אוונגרד מוכרת ללקוחותיה בפועל פיינט" בכוסות בגודל של כ-402 מ"ל בלבד - קרי בכוס הקטנה בכ-15% מגודלו של פיינט אמריקאי ובכ-30% מגודלו של פיינט בריטי. בעשותה כן אוונגרד לכאורה מטעה את לקוחותיה, שחושבים שהם מקבלים בירה בנפח גדול יותר ממה שמוגש להם בפועל".
יריב ביקש במסגרת התביעה כי אוונגרד תחדל מלעשות שימוש במונח "פיינט" וכן תפצה את לקוחותיה בגין הטעייתם, בסך כולל של מעל ל-400 אלף שקל.
ממסעדת "אוונגרד" סירבו להגיב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.