מדד המחירים לצרכן עלה בחודש מארס ב-0.3%, מעט מתחת לתחזיות בשוק. בעקבות המדד החיובי, מרבית האנליסטים בשוק מעריכים כי בנק ישראל לא יפחית את ריבית חודש מאי.
"המדד הצפוי יאפשר הפוגה לבנק ישראל לבחון בנחת את הצעדים הבאים הנדרשים. גם מדד אפריל צפוי להיות חיובי, מה שככל הנראה יוביל לשיפור ועליה בסביבת האינפלציה לרמה חיובית של 0.5%-1.0%", אמר אילן ארצי, מנהל השקעות ראשי בבית ההשקעות הלמן-אלדובי. לדבריו, "מדד מארס הושפע לחיוב בעיקר מחג הפסח שחל מוקדם השנה ומעלייה במחירי הדלק. אנו מעריכים כי מדד זה מוריד את הסבירות שבנק ישראל יוריד את הריבית פעם נוספת בהודעה הקרובה וכי הוא ימתין לראות את תוצאות המדדים הבאים ואת קצב צמיחת הכלכלה המקומית ברבעון הראשון של השנה. עם זאת, יתכן וכי בניגוד למגמת השיפור באינפלציה, בנק ישראל ימשיך להשתמש בכלי הריבית ובאמצעים נוספים על מנת לשלוט בשער השקל".
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים אמר כי "מדד המחירים לצרכן שהתפרסם היום מבטא את המשך הירידה בלחצי המחירים הנתמכים מצד הצרכנים והמשקיעים כאחד. הציבור החש אי ודאות כלכלית מעדיף להצמד למזומנים ולצמצם את הוצאותיו כך גם המשקיעים הרואים בהאטה בפעילות הכלכלית הגלובלית סמן מדאיג התומך בצמצום ההשקעות. בנק ישראל יוכל לתמוך בעידוד הפעילות הכלכלית תוך הפחתת שער ריבית השקל ללא חשש מיצירת לחצים אינפלציונים".
איילת ניר, הכלכלנית הראשית של בית ההשקעות "יצירות" ציינה כי "מדד חודש מארס שעלה ב-0.3% מצביע על שינוי מגמה ומעבר למדדים חיוביים, בין היתר על רקע השינוי בגורמים העונתיים, ותום ההשפעה של ההפחתות החד פעמיות בתעריף החשמל ומחיר המים, כמו גם על רקע העליה שנרשמה לאחרונה במחיר הנפט הגולמי ופיחות השקל כנגד הדולר. העלייה במדד חודש מרץ אינה תומכת בהפחתת ריבית בסוף החודש, ועל כן, ההחלטה בעוד כשבועיים ימים תתקבל בהתבסס על התפתחות שער החליפין של השקל כנגד סל המטבעות עד למועד ההחלטה".
אורי גרינפלד, כלכלן ואסטרטג ראשי בפסגות מסר בתגובה כי: "מדד מארס הוא למעשה הסנונית שמבשרת על חזרתה של האינפלציה בישראל לרמות 'נורמאליות'. אמנם, האינפלציה בהסתכלות ל-12 החודשים האחרונים עדיין שלילית אך זו מושפעת הן מהירידה החדה במחירי הסחורות והן מירידות מחירים יזומות כמו בחשמל ובמים. כעת, משאלו מאחורינו ובהינתן הריבית הנמוכה וההתאוששות במשק, אנו מעריכים שהאינפלציה תחזור בתחילת השנה הבאה לטריטוריה חיובית. יחד עם זאת, בהשוואה היסטורית, סביבת האינפלציה במשק תוותר נמוכה יחסית ותעמוד רק קצת מעל הטווח התחתון של יעד המחירים. השינויים בהרגלי הצריכה בישראל והרפורמות הממשלתיות ימשיכו להקשות על עליית מחירים מהירה כך שלפחות מבחינת בנק ישראל לא צפוי לחץ להעלות את הריבית בזמן הקרוב".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.