מניות התרופות רותחות - והפנסיה שלכם מאוד מושפעת מזה

נתוני החזקות המוסדיים מאתר stocker מגלים באילו מניות תרופות בחו"ל משקיעים המוסדיים את כספי הפנסיה שלנו

חברת התרופות Mylan מייאלן / צילום: בלומברג
חברת התרופות Mylan מייאלן / צילום: בלומברג

מניות חברות התרופות רותחות בחודשים האחרונים נוכח שורת של מיזוגים ורכישות בענף, כאשר הדוגמאות האחרונות הן ניסיון ההשתלטות של מיילן על פריגו, ומצד שני הדיווח בבלומברג על האפשרות שטבע תנסה להשתלט על מיילן.

לצד הסערה בענף יש לזכור כי מדובר בחברות המייצרות באופן מסורתי תזרימי מזומנים איתנים. אז איפה נמצאות ההזדמנויות וכיצד הפנסיה של כל אחד מאיתנו מושפעת מהאירועים? בדיקה פשוטה באתר stocker מגלה באילו מניות תרופות בחו"ל משקיעים המוסדיים הישראלים את כספי הפנסיה שלנו.

החזקות המוסדיים במניות פארמה בחו"ל
 החזקות המוסדיים במניות פארמה בחו"ל

החברה הראשונה, עם השווי הגבוה ביותר מבין שמונה החברות, היא ג'ונסון אנד ג'ונסון הנסחרת לפי שווי של 277 מיליארד דולר במכפיל רווח של 14 ותשואת דיבידנד של 2.8%. למוסדיים הישראליים החזקה מצרפית של 64 מיליון דולר, ביניהם חברת הביטוח מנורה מחזיקה כ- 45 מיליון דולר לבדה.

בהפרש קטן בשווי אחרי ג'ונסון אנד ג'ונסון ניצבת ענקית הפארמה השוויצרית נוברטיס שנסחרת לפי שווי של 271 מיליארד דולר במכפיל רווח של 23 ותשואת דיבידנד של 2.8%. למוסדיים הישראליים החזקה מצרפית של 224 מיליון דולר, ביניהם, חברות הביטוח מנורה, כלל ומגדל, וכן בתי השקעות ילין לפידות, פסגות, ומיטב-דש עם החזקה של למעלה מ- 20 מיליון דולר כל אחד.

החברה השלישית מגיעה מאמריקה - פייזר . היא נסחרת לפי שווי של 211 מיליארד דולר במכפיל רווח של 24 ותשואת דיבידנד של 3.3%. למוסדיים הישראליים החזקה מצרפית של 165 מיליון דולר, ביניהם, חברת הביטוח מנורה ובתי השקעות ילין לפידות ואלטשולר-שחם.

במקום הרביעי מבחינת שווי ישנה נציגה בריטית - גלקסו-סמית-קליין , שנסחרת לפי שווי של 116 מיליארד דולר במכפיל רווח של 29 ותשואת דיבידנד גבוהה של 5.4%. למוסדיים הישראליים החזקה מצרפית של 75 מיליון דולר, כשהמחזיק המוסדי הישראלי עם ההחזקה הגדולה ביותר היא חברת הביטוח מנורה עם החזקה של כ 46 מיליון דולר.

החברה החמישית מגיעה אף היא מאנגליה, אסטרה זנקה . היא נסחרת לפי שווי של 87 מיליארד דולר במכפיל רווח של 70 ותשואת הדיבידנד הנדיבה ביותר מבין החברות האמורות - כ-4%. מפתיע ככל שזה יישמע, למרות תשואת הדיבידנד הנדיבה, ההחזקה של המוסדיים הישראלים בחברה היא כ-123 אלף דולר בלבד.

במקום השישי ניצבת סנופי שנסחרת לפי שווי של 134 מיליארד דולר במכפיל רווח של 28 ותשואת דיבידנד של 3.2%. למוסדיים הישראליים החזקה מצרפית של 159 מיליון דולר, והמחזיקים המוסדיים הגדולים הם בתי ההשקעות מיטב דש, פסגות ואלטשולר-שחם.

החברה השביעית היא אלי-לילי (סימול: LLY) שנסחרת לפי שווי של 79 מיליארד דולר במכפיל רווח של 32 ותשואת דיבידנד של 2.8%. גם כאן ההחזקה של המוסדיים היא זעירה, כ-60 אלף דולר בלבד.

החברה השמינית הסוגרת את הרשימה היא טבע , שנסחרת לפי שווי של 60 מיליארד דולר, מכפיל רווח של 17 ותשואת דיבידנד הנמוכה ביותר - 2.1%. אין ספק שהמוסדיים הישראלים מוטים להשקעה בחברה עם שורשים בארץ, כיוון שההחזקה המצרפית עומדת על 2.8 מיליארד דולר, והמחזיקים הגדולים הן חברות הביטוח, מגדל וכלל.

* נתוני החזקות המוסדיים מאתר www.stocker.co.il