מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ עשוי לסמן מעבר הדרגתי מסביבת אינפלציה שלילית לסביבת אינפלציה חיובית נמוכה. קצב האינפלציה המתומחר בשוק האג"ח משקף הערכה זו באופן חלקי בלבד. לכן, "אנו ממליצים על מתן עדיפות לאפיק הצמוד למדד, על פני האפיק השקלי". כך כותבים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית על שוק ההון.
ההתחזקות המשמעותית של הדולר ביחס למטבעות העיקריים בעולם במהלך השנה האחרונה, מתחילה להשפיע על הפעילות הריאלית (האטה ביצוא) וסביבת האינפלציה (ירידה במחירי היבוא) בארה"ב. התפתחויות אלו מקטינות את הסיכוי להמשך התחזקות הדולר בעולם. לאור זאת, ממליצים בלאומי על צמצום החשיפה הדולרית בתיקי ההשקעות. זאת ניתן לבצע, בין היתר, באמצעות גידורים.
בלאומי ממשיכים גם השבוע להדגיש כי הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות ממשיך להיות האפיק המועדף לנטילת סיכון, למרות שרמת התמחור הכוללת באפיק גבוהה מהממוצע הרב שנתי. "מומלצת חשיפה גבוהה יחסית בדגש על מניות חו"ל. בנוסף, שיפור מסויים הצפוי בפעילות הכלכלית בישראל במהלך 2015 תומך גם באפיק המנייתי בישראל".
לאפיק המזומן ותחליפיו, המהווה "כרית ביטחון" בתיק ההשקעות, חשיבות גבוהה בשמירה על רמת סיכון סבירה בתיק. מומלצת חשיפה משמעותית ואף הגדלת האחזקות באפיק זה, כרכיב מאזן לחשיפה מנייתית גבוהה. יש לבחון היטב את אלטרנטיבות ההשקעה באפיק, כיוון שהריבית המוניטארית האפסית ותוואי הריבית הגלום בשוק, מביאים לתשואה נמוכה מאוד הצפוייה ממכשירי השקעה סולידיים המהווים תחליפי מזומן.
בהסתכלות רחבה, התשואות לאורך העקומים המרכזיים בחו"ל נמוכות מאוד, וצפויות לעלות בהדרגה בטווח הזמן הבינוני. זאת, כתלות בשיפור בכלכלה הגלובלית, בדגש על כלכלת ארה"ב. לכן "מומלץ להימנע מאג"ח ממשלתיות של המדינות המפותחות המרכזיות (ארה"ב, גרמניה, יפן)".
בלאומי ממשיכים להמליץ על חשיפה נמוכה יחסית לאפיק הקונצרני בישראל, תוך התמקדות בדירוגים איכותיים (A+ ומעלה) ובטווח בינוני-קצר. בנוסף, "אנו ממליצים על הגדלת האחזקה באג"ח בנקים במח"מ בינוני, כתחליף חלקי לאג"ח ממשלתי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.