לאחר קביעת הדולר היציג, ולאחר פרסום הודעת הריבית של בנק ישראל, נחלש הדולר בשיעור של כ-1% ונסחר סביב 3.894 שקלים. לפני פרסום הריבית הדולר היציג נקבע בעלייה של כ-0.2% לרמה של 3.931 שקלים, בעוד האירו הציג נחלש בכ-0.2% ל-4.259 שקלים. בעולם האירו/דולר עולה ב-0.1% ונסחר ברמה של 1.0877 דולרים לאירו.
כאמור, הוועדה המוניטרית בבנק ישראל החליטה להותיר היום את הריבית במשק לחודש מאי ברמה של 0.1%.
כידוע, אחד הגורמים המשפיעים ביותר על החלטות הריבית (אולי הכי משפיע) הוא שער החליפין; מאז החלטת הריבית האחרונה של בנק ישראל ב-23 במארס נחלש הדולר ב-3% מול השקל. כמו כן נרשם ייסוף של 1.7% במונחי שער החליפין האפקטיבי. לשער החליפין משמעות גדולה על היצוא הישראלי שמהווה כשליש מצמיחת התמ"ג ובבנק ישראל מביעים דאגה מייסוף השקל: "ירידה בקצב החזוי של צמיחת הסחר העולמי והמשך הייסוף עלולים להקשות על צמיחת היצוא והמגזר הסחיר".
עם זאת, בהודעת בנק ישראל הושם דגש על האינדיקטורים המצביעים על המשך צמיחה במשק ועל ציפיות האינפלציה המשקפות עלייה לעבר מרכז טווח היעד (כ-2%) בטווח הארוך.
גם החודש משאיר בנק ישראל את אופציית ההרחבה הכמותית על השולחן ומציין שוב כי הוא "ימשיך לעקוב אחר ההתפתחויות הכלכליות בישראל ובעולם ובשווקים הפיננסיים. בנק ישראל ישתמש בכלים העומדים לרשותו, ויבחן את הצורך בשימוש בכלים שונים, על מנת להשיג את מטרותיו - יציבות מחירים, עידוד התעסוקה והצמיחה, ותמיכה ביציבות המערכת הפיננסית - ובהיבט הזה, ימשיך לעקוב אחר ההתפתחויות בשוקי הנכסים ובכלל זה שוק הדיור".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.