בכל יום מתים בעולם כ-20 אלף ילדים כתוצאה מרעב - כך על-פי נתונים של האו"ם. הערכות אחרות לגבי היקף הרעב העולמי מדברות על כך שכמיליארד בני אדם סובלים מתת-תזונה במהלך חייהם, כאשר רובם מתגוררים במדינות עניות.
מומחים מהארץ ומהעולם ישתתפו השבוע (בימים שלישי עד חמישי) בתערוכת אגריטך 2015 וידונו בנושא של מניעת אובדן מזון. מארגני הוועידה מעריכים כי כ-1.3 מיליארד טון מזון מתבזבזים בכל שנה, כאשר כ-30% מהכמות העצומה הזו הם פירות וירקות טריים.
יותר מ-35 אלף בני אדם, מ-117 מדינות, צפויים להשתתף בתערוכה שתיפתח מחר במרכז הירידים בתל-אביב. המשתתפים בתערוכה ידונו, בין השאר, במציאת פתרונות לטיפול בתוצרת חקלאית טרייה וכן בהארכת חיי המדף של ירקות ופירות.
עופר זקס, מנכ"ל מכון היצוא, אמר כי "ישראל ממותגת בעולם - ובצדק, כמובילה עולמית בתחום האגרו-טכנולוגיה". לדברי זקס, "אמצעי הייצור המועטים - קרקע, מים וכוח-אדם, כמו גם הרצון לשמור על הסביבה, תרמו ליצירתה של סביבת עבודה שתומכת בהתייעלות ומקסום מערכות הייצור".
הוא הוסיף כי "הקשר בין האקדמיה, הממשלה התעשייה והחקלאים מייצר חדשנות טכנולוגית ממוקדת וממנה נובטים עשרות מוצרים עתירי ידע וטכנולוגיה".
אחד החידושים המסקרנים שיוצגו בתערוכת אגריטך 2015 שייך לחברת Afimilk הישראלית. החברה מפתחת מערכת שמזהה, כבר בשלב החליבה, איזה חלב מתאים יותר לייצור גבינות ומפרידה אותו מהחלב אשר מיועד לשתייה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.