רשת ה"קפה ב-5 שקלים" קופיקס בדרך לבורסה בתל-אביב בדלת האחורית: היזם ובעל השליטה בחברה, אבי כץ, מתכנן לרכוש את השלד הבורסאי של חברת אגרי . על-פי המתווה המסתמן יעבירו כץ ושותפיו את פעילותה של קופיקס לתוך אגרי, כנגד הקצאה של כ-85% ממניות החברה.
בעלי הרשת מתכוונים להשתמש בשלד הבורסאי על מנת לגייס כספים (קרוב לוודאי באמצעות אג"ח) עבור פעילויות נוספות שמתכננת הקבוצה, על-ידי מתיחת המותג קופיקס לתחומי פעילות נוספים.
אגרי הייתה בעבר חברת החזקות שנשלטה בידי איש העסקים דני ברנר. בעקבות קריסת עסקיו של ברנר, הופקעה החברה מידיו ונותרה כשלד ללא פעילות, הנשלט כיום בידי אשת העסקים גלי ליברמן, שהשלימה היום רכישת 48% ממניותיו תמורת כ-2.5 מיליון שקל.
רשת בתי-הקפה קופיקס הושקה לראשונה בספטמבר 2013, וחוללה סערה בשוק כשהחלה למכור קפה, מוצרי מאפה וכריכים, במחיר מוזל של 5 שקלים למוצר. הרשת, המבוססת על מודל זכיינות, מונה כבר 70 סניפים, ובסוף החודש הנוכחי היא תרחיב את פעילותה לפורמט חדש תחת השם "סופר קופיקס" - סופרמרקט שבו יימכרו כלל המוצרים ב-5 שקלים ליחידה.
נציין כי תחת המותג פועל גם "קופיקס בר" שבו נמכרים משקאות אלכוהוליים במחיר של 5 שקלים. כיום פועלים 6 סניפים כאלה, שהם חלק מסניפי קופיקס הרגילים. לדברי כץ, "פתחנו 'קופיקס בר' רק במקומות שבערב היינו צריכים חיזוק לפעילות קופיקס".
לפי הערכות, אשתקד הוציא הצרכן עשרות מיליוני שקלים בסניפי קופיקס, כולל מע"מ. עם זאת, מחזור זה אינו משקף את מחזור המכירות של החברה שקונה את השלד הבורסאי, כיוון שמרבית הסניפים פועלים בזכיינות, והחברה נהנית מהתגמולים עליהם.
"נביא בשורה צרכנית במחירים"
"סופר קופיקס" תפתח סניפים בתל-אביב (ברחוב הרצל פינת פלורנטין וברחוב יגאל אלון), שהראשון שבהם יושק בשבוע האחרון של מאי. בנוסף מתכננת "סופר קופיקס" לפתוח סניפים גם בפתח-תקווה ובשכונת נווה-אמירים בהרצליה, ובסך-הכול ייפתחו בשלב הראשון 20 סניפים לרשת. בכניסה לכל סניף של "סופר קופיקס" יוקם סניף של קופיקס.
כץ טוען כי הפוטנציאל של "סופר קופיקס" הוא 100-200 חנויות שיניבו הכנסות של 800 מיליון שקל עד 1.5 מיליארד שקל בשנה, וינגסו ב-1.5%-3% מהשוק המגלגל 60 מיליארד שקל בשנה.
"סופר קופיקס" תפעל בסניפים שכונתיים קטנים במרכזי הערים, בשטח של 150-400 מ"ר כל אחד. מגוון המוצרים יכלול 600-800 מוצרי מזון וצריכה רבי-מכר, לפי ניתוח מכירות בסופרמרקטים.
בשיחה עם "גלובס" מבטיח גם כעת כץ כי "סופר קופיקס" תביא עימה בשורה צרכנית במחירים. לדבריו, "פר 100 גרם נהיה זולים יותר ב-90% מהמוצרים, ואני מדבר על מותגים. הקוטג' יהיה של מותג, הגבינה הצהובה של מותג, והנקניק מותג. לא מדובר על מבצעים אלא על המחיר הרגיל. הקטשופ למשל שיימכר יכלול 33% פרי, ואני לא אמכור נוזל כלים לידיים עם ריכוז חומר פעיל נמוך. אנחנו גם נמכור ק"ג כביסה ב-5 שקלים".
כץ אומר גם ש"סופר קופיקס" תביא עימה בשורה לחולי הצליאק בישראל, כאשר הקומה השנייה של החנות שתיפתח בפתח-תקווה תוקדש למוצרי מזון נטולי גלוטן במחירי עלות. מוצרים אלה יימכרו גם באינטרנט על-ידי קופיקס, ולדברי כץ, פעילות זו תהווה את "תרומת קופיקס לקהילה".
אגרי: 20 שנה בבורסה, היום ללא פעילות
אגרי היא חברה ותיקה בבורסה, ונסחרת בה משנת 1993. לפני כשנתיים בוצע בחברה הסדר נושים, ואחריו היא הפכה למעשה לשלד בורסאי, ללא כל פעילות.
כאמור, טרם הסדר הנושים הייתה החברה בשליטתו של דני ברנר, כאשר פעילותה העסקית התבצעה באמצעות החברה-הבת קמור, שפעלה בתחומי הרכב, הנדל"ן המניב והספנות.
לפני מספר שנים מכרה קמור את החברה-הבת שלה קמור רכב, זכיינית ב.מ.וו בישראל, לדלק רכב בפרמיה מכובדת, אך בהמשך נקלעה הקבוצה למשבר תזרימי והתקשתה לעמוד בהחזרי החובות. הערות "עסק חי" הוצמדו לדוחות החברות, ודירוג החוב שלהן נחתך.
בינואר 2013 דרש בנק הפועלים מאגרי לפרוע באופן מיידי כ-69 מיליון שקל עקב פיגור בפירעון הלוואה, וכעבור חודשיים מונה כונס נכסים קבוע על מניות קמור שבבעלות אגרי, והופקעה השליטה בקמור מידי אגרי - דבר שהוביל למעשה להפסקת פעילותה העסקית של אגרי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.