הנפקות אקוויטי ראשוניות אולי אין בבורסה בת"א, אך חברות הנכנסות אליה בדלת האחורית, כלומר באמצעות יציקת פעילותן לתוך שלד בורסאי קיים, יש גם יש. בשבוע שבו הודיעו יזמי רשת בתי הקפה קופיקס על מיזוגה לתוך השלד הבורסאי אגרי, מצא לו שלד בורסאי נוסף פעילות לצקת לתוכו: חברת ביו-סל חתמה על הסכם למיזוג החברה הפרטית פנטזי 65, שמפעילה אתר אינטרנט ופיתחה פלטפורמה להקמת והפעלת אתרי "פנטזי ספורט", ז'אנר שזוכה לפופולריות ברשת. עד כה גייסה החברה 10 מיליון שקל.
ביו-סל, הנשלטת כיום בידי קבוצת משקיעים בראשות זאב ברונפלד, החזיקה בעבר במניות חברת הביומד פרוטליקס, שחולקו לבעלי המניות שלה כדיבידנד בעין באוקטובר 2014, ומאז אין לחברה כל פעילות. שוויה בבורסה הוא 27 שקל, ובקופתה כ-10 מיליון שקל שישמשו את פנטזי למימון מו"פ ושיווק. עם השלמת העסקה, פנטזי תהפוך לחברה בת בבעלות מלאה של ביו-סל.
יזמי פנטזי הם המנכ"ל ברק איזנשטיין, מנהל הטכנולוגיות משה אינגבר, ומנהל הפיתוח אסף כרמל. כיום מבוצעת פעילותה באמצעות המותג DraftHero שמציע תחרויות יומיות נושאות פרסים על משחקים בליגות הספורט האמריקאיות השונות, כשהפלטפורמה שלה תומכת במשתמשי מחשב ומובייל.
מדובר במשחקים שבהם כל משתתף בוחר "נבחרת חלומות", כולמר שחקנים פעילים שונים המשתתפים בענף ספורט קבוצתי כלשהו, כשהנבחרת שהרכיב המשתמש מתחרה בנבחרות שנבחרו על ידי משתמשים אחרים. הנקודות שצוברת נבחרת החלומות נקבעות על בסיס ביצועי השחקנים במשחקי האמת, והמשתמש שנבחרתו צברה את מירב הנקודות זוכה בפרס הכספי.
במצגת שפרסמו ביו-סל ופנטזי נכתב כי החברה משווקת שישה סוגי משחק פנזטי יומיים, ובכוונתה לפעול להרחבת סוגי המשחקים המשווקים על ידה, כמו גם להרחבת ענפי הספורט המשווקים. לחברה יש כבר אלפי משתמשים.
המודל העסקי של פנטזי 65 כולל גביית 10% דמי שימוש מכל משחק "כסף אמיתי" המשוחק באתר, ובעתיד היא מתכננת להציע את שירותי הפלטפורמה שלה לצדדים שלישיים, ולאפשר להם להקים אתרי פנטזי ספורט משלהם. בחברה טוענים שההכנסה הממוצעת ממשתמש במשחקי פנטזי יומיים גבוהה ביותר מפי 3 ממשחקים המשוחקים על-פני עונה שלמה - 350 דולר לעומת 111 דולר.
במסגרת העסקה יוקצו לבעלי המניות של פנטזי 43% מהונה של ביו-סל ואופציות שלאחר מימושן הם יחזיקו ב-55% מביו-סל. את האופציות יהיה אפשר לממש בכפוף להתקיימות אחד משלושה תנאים: הכנסות שנתיות של 17.5 מיליון דולר ורווח שנתי של 6.5 מיליון דולר; מכירת מניות החברה ביותר מ-6.5 שקל למניה; עסקה שתביא את מחיר המניה ליותר מ-7 שקל למשך 22 ימי מסחר רצופים. העסקה כוללת איסור על בעלי המניות של פנטזי למכור את המניות למשך תקופה מסוימת, והיא כפופה לאישור בעלי המניות של ביו-סל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.