מגמה מעורבת נרשמה היום (ב') ביום המסחר הראשון של השבוע באירופה. הבורסה באתונה ירדה בחדות לקראת מועד פרעון ההלוואה של ה-IMF ליוון מחר.
כלכלני הראל פיננסים מציינים בסקירתם השבועית כי למרות הירידות בימים האחרונים, מדדי המניות האמריקאים עדיין קרובים לשיא כל הזמנים וגם באירופה הם לא רחוקים. אבל תופעה בולטת שראינו בשבוע האחרון על רקע התנודתיות הזו היא החזרה לשווקים עם תנודתיות (בטא) נמוכה יותר. בעולם זה הביצועים של השוק האמריקאי היו גם בשבוע האחרון (שבוע שלישי ברציפות) טובים יותר מהשווקים באירופה.
ברזולוציה האירופאית, ראינו ביצועים חזקים יותר לשוק הבריטי שיש לו את הבטא הנמוכה ביותר מתחילת השנה. השוק הבריטי נהנה גם מהתוצאות הברורות של הבחירות שם, שמבטיחות את המשך מדיניות המפלגה השמרנית ומסירות מעל הפרק רפורמות שתיכננה מפלגת הלייבור כמו מס שנתי על בתים בשווי מעל 2 מיליון ליש"ט ומס הכנסה של 50%. כפי שטענו בשבועות האחרונים , הגדלת משקל ארה"ב על חשבון אירופה וגם באירופה הגדלת משקל בריטניה על חשבון גרמניה הם צעדים המשאירים חשיפה לשוק המניות, תוך הקטנת הסיכון בחשיפה זו.
איציק נוי, מנכ"ל קבוצת ההשקעות הבינלאומית Smart Capital, מציין כי "אנליסטים ברחבי העולם מנבאים קריסות בשוק המניות וכשזהו המצב, כנראה שהגיע הזמן לרכוש מדדים. העלאת הריבית בארה"ב היא עובדה מוגמרת ומתומחרת בשוק המניות האמריקאי, ולכן אין שום סיבה פנדומטלית משמעותית לקריסה בשוקי ההון".
"נוסיף לכך את הזרמת הכסף הזול לכלכלה האירופאית (60 מיליארד אירו כל חודש עד סוף 2016) וההתרחבות הכמותית בכלכלה הסינית (הורדת הריבית אתמול), אשר תפמפם את התחזקות שוק המניות בשנגחאי, והתיקון במדדים בוול סטריט הוא סה"כ תיקון טכני בריא והזדמנות להגדלת חשיפה. מדד סנטימנט הלקוחות של סמארט קפיטל (הבוחן את סך הפוזיציות הפתוחות של לקוחות החברה על חוזי מדד ה-S&P 500) מצביע על המשך העליות במדדי המניות בוול סטריט בטווח הקצר", אומר נוי.
בורסות אסיה נסחרו היום (ב') במגמה חיובית לאחר עליות בוול סטריט ביום שישי והורדת ריבית על ידי הבנק המרכזי של סין אתמול.
כאמור, הבנק המרכזי במדינה הכריז אתמול היום על הורדת ריבית של 0.25% לרמה של 5.1%. זו ההורדה השלישית מאז חודש נובמבר אשתקד. גם ריבית הפקדונות ירדה ב-0.25% לרמה של 2.25%. עוד נאמר בהודעת הבנק המרכזי כי הצעד צפוי לתמוך בהתפתחות הכלכלה.
כלכלנים צפו את הצעד של הבנק המרכזי בסין, לאחר שהכלכלה השנייה בגודלה בעולם האטה את קצב הצמיחה ל-7% ברבעון הראשון של 2015, הקצב הנמוך מאז 2009.
אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, מציין כי סין ממשיכה להציג נתונים חלשים. בשבוע האחרון התפרסמו נתוני סחר החוץ שהצביעו על ירידה חדה מהצפוי ביצוא וביבוא. גם לפי מדדי המחירים בסין, המשק נמצא בהאטה. מדד המחירים לצרכן עלה בשנה האחרונה ב-1.5%, פחות מהציפיות. מדד המחירים ליצרן ירד ב-4.6% בשנה האחרונה ומשלים ירידה שנמשכת כבר שלוש שנים. "אם מחפשים סיבה לדפלציה העולמית, חלקה נמצאת בוודאי בנתונים אלה. הרשויות בסין צפויות להגביר את התמריצים הפיסקאליים והמוניטאריים בחודשים הקרובים כדי להתגבר על החולשה", אומר זבז'ינסקי.
בטוקיו צנחה מניית שארפ בכ-30% לאחר שהחברה הכריזה על תוכנית ארגון מחדש הכוללת הנפקת מניות מועדפות.
טושיבה צנחה כ-16% לאחר שהחברה ביטלה חלוקת דיבידנד. מנגד, מניות טויוטה מוטור רשמו עלייה קלה וניסאן מוטור הוסיפה 2.4% לערכה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.