"ישראל היא איזור מפתח עבור נאסד"ק, ואנו גאים להוות חלק מהכלכלה הישראלית. נכון להיום, 80 חברות ישראליות ציבוריות נסחרות בנאסד"ק, פי 10 לעומת המתחרה הקרובה שלנו בארה"ב. למעשה, החברות הישראליות מהוות 20% מהחברות הזרות שנסחרות בבורסת נאסד"ק" - כך אמה ברוס אוסט, סגן יו"ר נאסד"ק, בכנס אופנהיימר ה-16 להשקעות בשוק האמריקאי, שנערך לאחרונה בת"א.
מתחילת 2015 הונפקו בנאסד"ק 36 חברות מכל העולם וגייסו סכום כולל של 3.94 מיליארד דולר. נכון להיום, ישראל ממשיכה לשמור על מקומה כמדינה הזרה השנייה אחרי סין מבחינת מספר החברות הזרות הרשומות למסחר בבורסת נאסד"ק. ההנפקה הישראלית הגדולה ביותר ב-2015 בנאסד"ק היתה של חברת סולראדג', עם שווי שוק של 809.7 מיליון דולר. מיד אחריה נמצאת סייבר-ארק, עם שווי שוק של 486.1 מיליון דולר.
"לחברות הישראליות הציבוריות שנסחרות היום בנאסד"ק שווי כולל של 58 מיליארד דולר, לעומת שווי של 40 מיליארד דולר נכון לתקופה זו ב-2014, ושל 29 מיליארד דולר בתקופה זו ב-2013", הוסיף אוסט. "מעניין לציין שישראל ממשיכה לייצר צבר הנפקות איתן המורכב מחברות צמיחה, שמאופיינות בעיניי ברמה גבוהה מאוד של חדשנות ויזמות במגוון תחומים, ביחס לעולם".
תחום הביוטק (טכנולוגיות בריאות) מוביל גם השנה את ההנפקות הגלובליות בנאסד"ק עד כה, עם 20 חברות חדשות שהחלו להיסחר שם במהלך 2015 וגייסו סכום כולל של 1.47 מיליארד דולר. מיד אחריו מוביל תחום הפינטק (טכנולוגיות פיננסיות), עם 9 חברות שהחלו להיסחר מתחום זה וגייסו סכום כולל של 1.12 מיליארד דולר, ותחום האינפוטק (טכנולוגיות מידע) עם 4 חברות שגייסו ביחד עד כה 852.95 מיליון דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.