בבורסה של לונדון לא התקיים היום מסחר לרגל חג, אולי למזלם של בעלי המניות בחברת האינטרנט הישראלית Plus500 שנסחרת בלונדון, אשר השלימה צניחה של 67% בשבוע המסחר האחרון. אחרי נפילה דו-ספרתית בתחילת השבוע שעבר, היה נראה שהמניה מתייצבת, אך הירידות התחדשו וביום שישי המניה נפלה ב-35%.
מניית Plus500, שרק לפני חודש נסחרה במחיר שיא של 7.7 פאונד ששיקף לחברה שווי של כ-1.4 מיליארד דולר, ננעלה בסוף השבוע במחיר של פחות מ-2.5 פאונד ושווי של כ-446 מיליון דולר "בלבד". מתחילת השנה רושמת המניה תשואה שלילית של כ-54%, אך ביחס למחיר ההנפקה ב-2013, התשואה עדיין חיובית, עם מחיר גבוה ביותר מפי 2.
Plus500 מתמחה ב-CFD - מסחר מקוון בחוזי הפרשים על ניירות ערך שונים וסחורות, כשעל ההפרש בין מחיר הקנייה למחיר המכירה גובה החברה עמלה. הירידות החדות במנייתה התרחשו בעקבות דיווח של החברה ביום שני שעבר על בדיקה מחודשת של חלק ממסמכי אימות וזיהוי הלקוחות שלה בבריטניה (במסגרת החברה הבת Plus500UK), בשל חשש לעבירות של הלבנת הון. כתוצאה מכך, חלק מהחשבונות הוקפאו.
החברה ציינה בהודעתה כי הבחינה המחודשת נערכת בשבועות האחרונים, וכי חלק מהלקוחות "חווים עיכובים בקבלת האישור הנדרש לפתוח חשבונות חדשים". כ-50% מהכנסות Plus500 מגיעות מהחברה הבת בבריטניה, ולפי הדיווח מלפני שבוע, 45% מלקוחות החברה הבת עברו את האימות הנדרש.
לא יכולה לקלוט לקוחות חדשים
אך הסיפור לא הסתיים בכך, וביום שישי פרסמה החברה דיווח נוסף, שהוגדר כ"תגובה על הספקולציות הנוגעות לסטטוס הנוכחי של Plus500UK עם ה-FCA" (רשות ניירות הערך הבריטית). מהדיווח החדש אפשר להבין שהמצב הנוכחי לא ישתנה בזמן המיידי, וכי ייקח לחברה זמן לפתור את הסוגיות שעל סדר היום.
בנוסף, על פי הדיווח המעודכן, הרגולטור הבריטי הוא זה שפנה אל החברה, והיא מציינת שב-9 בינואר דרש הרגולטור מ-Plus500UK למנות אדם שתפקידו יהיה לבחון את ההתנהלות בנוגע לחוקי הלבנת ההון. לדברי החברה, לרוב מדובר בתהליך סודי, אך לאור האירועים האחרונים, הדירקטוריון שלה מאמין שיש לעדכן את השוק על כך.
"בכל הקשור לתהליך קליטת לקוחות, מאז הדיווח ב-18 במאי, Plus500UK ערכה תוכנית מקיפה במטרה לאפשר ללקוחות המושעים לחזור לפעילות", נכתב בדיווח מיום שישי. 40 עובדי החברה יעסקו בנושא זה "בשבועות הקרובים". בדיווח צוין כי בשלב זה, Plus500UK לא יכולה לקלוט לקוחות חדשים אך מצפה כי תוכל לעשות זאת בימים הקרובים.
"לקוחות Plus500UK יכולים להיות בטוחים שאנו עושים כל שביכולתנו כדי לפתור את הסוגיות שעל הפרק", אמר המנכ"ל, גל הבר. "מאזני הלקוחות מוגנים בחשבונות נפרדים בבנקים בינלאומיים מרכזיים. גם בעלי המניות יכולים להיות בטוחים שאנו עושים הכל להגן על מעמדנו בשוק הבריטי, ושאנו בדיאלוג עם ה-FCA. המצב הנוכחי מצער, ואנו מתנצלים בפני הלקוחות שחשבונותיהם הוקפאו; אנחנו מתכוונים לפתור את הסוגיות בזמן הקצר ביותר האפשרי. נעדכן את הלקוחות ובעלי המניות בהתקדמות בימים ובשבועות הקרובים", הוסיף הבר.
Plus500 סיכמה את שנת 2014 עם הכנסות של כ-229 מיליון דולר, כמעט פי 2 ביחס לשנת 2013. ברבעון הראשון של 2015 ההכנסות הסתכמו ב-82.1 מיליון דולר, עלייה של 35% מהרבעון המקביל.
החזקות המייסדים התכווצו
Plus500 הונפקה לראשונה בלונדון ביולי 2013, לפי מחיר של 1.15 פאונד למניה. בעת ההנפקה היה שווי החברה כ-200 מיליון דולר "אחרי הכסף" והיא גייסה כ-25 מיליון דולר. בנוסף, מייסדיה מכרו מניות בהיקף של 50 מיליון דולר.
אחרי הזינוקים במניית החברה, מייסדיה ניצלו את ההזדמנות וביצעו הצעת מכר, בפברואר 2014, במסגרתה מכרו 20 מיליון מניות במחיר של 5 פאונד למניה - גבוה פי 2 מהמחיר הנוכחי. במסגרת המכירה, אלון גונן מכר מניות בשווי של כ-78 מיליון דולר והמנכ"ל הבר מכר מניות בשווי של 27.6 מיליון דולר. בסך הכול, מכרו המייסדים בהנפקה ובהצעת המכר מניות ביותר מ-200 מיליון דולר.
הנפילות האחרונות במניה הקטינו גם את שווי ההחזקה של מייסדי החברה. גונן מחזיק ב-16.7% ממניות Plus500 בשווי נוכחי של 74.3 מיליון דולר; הבר מחזיק ב-5.9% בשווי של 26.3 מיליון דולר; והחזקה בשווי זהה יש גם לאלעד בן יצחק. בין הגופים המוסדיים המחזיקים במניה נמצאים ODEY ASSET MANAGEMENT, עם כ-16% מהמניות (שווי של 72.5 מיליון דולר), וג'יי.פי מורגן עם כ-6% (כ-27.6 מיליון דולר).
שווי הון כולל של מייסדי Plus500 5-15
ההתרסקות של מניית פלוס 500
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.