"העברת מנהל התכנון למשרד האוצר תיצור קשיים בדרך לצמצום פערים בין רשויות. הפעילות שאנחנו עושים בתחום המוניציפאלי מושפעות ממערכת התכנון, למשל חלוקת הכנסות, שינויי גבולות, ועסקאות מקרקעין. נצטרך למצוא את הדרך לקדם את השלטון המקומי לאור השינויים", כך אמר היום (ד') מנכ"ל משרד הפנים, ד"ר שוקי אמרני, בכנס התכנון והבנייה השנתי של מרכז הלכה ומעשה בשיתוף משרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות' שנערך בתל אביב.
עוד אמר מנכ"ל משרד הפנים בהקשר מעבר מינהל התכנון כי: "מדובר בשינוי דרמטי שיחייב לחשב את מסלול העבודה שלנו מחדש. מאז 2012 אנחנו עדים לגידול דרמטי באישור תוכניות, בשלושה חודשים האחרונים הותמ"ל אישרה כמעט 30 אלף יחידות דיור. הבעיה במימוש שלהם שמחייב פתרונות. צריך לטפל בהסרת חסמים עם כל המשמעויות התקציביות, ולחבק את השלטון המקומי. אני ממליץ לא לזלזל באותן פתרונות משום שאף אחד לא רוצה לחיות במקום בו לדוגמה מערכת הביוב קורסת".
במקביל, התייחס ד"ר אמרני גם לסוגיית הרפורמה בחוק התכנון והבנייה, רפורמת הפרגולות, שעתידה להיכנס לתוקפה בצורה מלאה בחודש ינואר הקרוב והטיל ספק ביכולת המערכת להכיל את המעבר: "על פי מיטב הכרתי מרבית הוועדות המקומיות לתכנון ובנייה לא ערוכות ליישום הרפורמה".
נציין כי דברי מנכ"ל משרד הפנים מאשרות את מה שנכתב במוסף הנדל"ן של "גלובס" לפני שבועיים על כך שהרשויות המקומיות כמו גם משרד הפנים אינו ערוך ליישום הרפורמה המלאה.
עוד אמר ד"ר אמרני בהקשר זה: "יש ועדות מקומיות עם מחסור בכוח אדם, מערכות מחשוב וידע. הוועדות אמורות לקבל סמכויות רבות ולפעול במתכונת שונה ממה שנהוג היום, נעשתה פעילות מסיבית מצידנו, אבל התהליכים לוקחים זמן. בפגישות שקיימתי לאחרונה עם מהנדסים של עיריות גדולות שמעתי חששות, שלא נדבר על ועדות מקומיות של רשויות חלשות".
אמרני הוסיף כי: "אני לא רוצה לדמיין מצב שמתחילים עם הנושא הזה וישנן ועדות מקומיות שמסיבה כלשהי לא ערוכות לעמוד במשימה. את הרפורמה צריך לעשות, אבל אולי לדחות את המועד כדי להבטיח שכל הרשויות המקומיות יהיו מסוגלות למלא את תפקידן. אחרת אנחנו עלולים למצוא את עצמנו במקום לא טוב, הכאוס והנזק עלול להיות בלתי הפיך".
אמרני התייחס גם לישובים בהם רמת הסיכון לרעידות אדמה גבוהה, אך ערכי הקרקע נמוכים ולכן יזמים לא פועלים בהם כדי להוציא לפועל פרויקטים מכח תמ"א 38 ואמר כי "במקומות אלה המדינה צריכה להשתתף בתקציב כדי לתת מענה. אין לי צל של ספק שהכספים שהמדינה תוציא אם יקרה אסון יהיו גדולים מכל השקעה היום. לא צרכים לכך הוכחות ומידי פעם רואים מחזות כאלה במקומות אחרים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.