עובדי כיל וההנהלה הודיעו הערב (חמישי) כי חתמו על הסכם שיביא לסיום השביתה הממושכת ומאבק העובדים על רקע פיטורי עובדי מפעלי ים המלח ומפעל תרכובות ברום. 210 עובדים ייצאו לפרישה מוקדמת בתנאים מוגדלים ו-38 עובדים נוספים ימשיכו להיות מועסקים עד סוף השנה, ואז יפוטרו. "הדרום ניצח", אמר הערב יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. "זו לא גזירה משמיים שבדרום יהיה רק עוני".
"עשינו את שלנו", המשיך ניסנקורן. "הבאנו הסכם עם בשורה לעובדים, כולם חוזרים לעבודה. אף עובד אינו מפוטר בשלב זה, והעובדים שפורשים, פורשים עם פנסיה הגונה מאד".
עם זאת, אמר ניסנקורן כי "ההסכם הזה, עם כל ההישגים שלו, הוא מאד קשה כי הוא מגלם בתוכו וויתורים של שני הצדדים. ועם כל הקושי, אנחנו צריכים באומץ לחתום על ההסכמים האלה". עוד הוא הבהיר כי "נמשיך וניאבק למען הפריפריה ולמען הדרום".
ניסנקורן התייחס גם לשביתה הממושכת. "שביתה כל כך ארוכה היא הפסד לכולם, ואני מקווה שלא נדע כאלה שביתות במשק", הוא אמר. "אבל ידענו לעמוד על שלנו ועל העיקרון שהיה חשוב לנו, שהעובדים יחזרו לעבודה. דימונה וערד ובאר שבע חייבות עובדי כיל, כלומר מעמד בינוני. זו לא גזירה משמיים שבדרום יהיה רק עוני, ואני מתכוון להיות הלוחם של הפריפריה ושל הדרום. אסור להמשיך להזניח אותם".
עוד הוסכם בין שני הצדדים כי פיטוריהם של אלו, שככל הנראה יעזבו את החברה בתנאי פרישה, ייכנסו לתוקפם רק בסוף השנה הנוכחית, כשלאחר מכן התחייבה ההנהלה שלא להוביל במפעליה עוד תכניות קיצוצים ופיטורים בשנים הקרובות.
מנכ"ל כיל אבנר מימון אמר כי "אנחנו שמחים שהעובדים שלנו יחזרו למקום העבודה שלהם, ועל הסכם שהוא מאד חדשני ומאד משמעותי בחיי העסקים בישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.