הנשיא החדש-ישן של התאחדות הכדורגל העולמית בהלם: ספ בלאטר בן ה-79,שנבחר אתמול להמשיך בתפקידו זו הקדנציה החמישית, לא חסך היום (שבת) במילים נגד רשויות החוק בארצות הברית המובילות את החקירה נגד בכירים בארגונו בחשד לשחיתות.
בריאיון לרשת השוויצרית RTS תקף בלאטר את התובעת הכללית האמריקנית לורטה לינץ' ורמז כי העיתוי להפיכת החקירה לגלויה, ימים ספורים בלבד לפני הבחירות לראשות הארגון, לא היה מקרי: "אני בהלם מההאשמות של לינץ'", אמר בלאטר והתכוון לאמירותיה של התובעת הכללית האמריקנית לפיהן בכירים בפיפ"א מכרו את הכדורגל העולמי עבור אינטרסים אישיים.
"כנשיא, אני לעולם לא אצהיר הצהרות שכאלה על ארגון מבלי שיש לי הוכחות ומבלי לדעת בוודאות שזה אכן מה שקרה", הוסיף בלאטר ההמום. "עם כל הכבוד, אם יש לאמריקנים חשודים בפרשה שהם אזרחי ארצות הברית, עליהם לעצור אותם שם ולא בציריך, כשאנחנו עורכים את הכינוס הבינלאומי".
"ארה"ב הפסידה בקרב על אירוח המונדיאל, לא מפתיע שנפתחה חקירה"
רשויות החוק האמריקניות עצרו בימים האחרונים שבעה בכירים בארגון, בהם שני סגני נשיא בהתאחדות הכדורגל העולמית וחבר בכיר נוסף בפיפ"א בחשד שקיבלו שוחד בסך 150 מיליון דולר תמורת מכירת זכויות שידור של משחקים. עוד עלה חשד שרוסיה וקטאר נבחרו לארח את משחקי הגביע העולמי ב-2018 וב-2022 באופן לא כשר - והביסו את אנגליה וארה"ב, שהגישו מכרזים לאירוח הטורניר.
"האמריקנים היו מועמדים לאירוח מונדיאל 2022 והם הפסידו, האנגלים היו מועמדים לארח ב-2018 ולא זכו - לכן לא מפתיע שהחשדות נגד בכירים בפיפ"א מדווחים בעיקר במדינות האלה", האשים בלאטר.
עוד האשים בלאטר את האמריקנים בהרצת המועמד נגדו בבחירות לנשיאות, הנסיך הירדני עלי: "ארצות הברית היא המממנת הראשית של הממלכה ההאשמית, כך שזה לא מריח טוב שדווקא הוא זה שהתמודד מולי".
ופרשת השחיתות לא מסתיימת רק בשבעת החשודים שנעצרו בשוויץ. לדברי התובעת הכללית האמריקנית, כתבי אישום בפרשה צפויים להיות מוגשים נגד 14 מעורבים בפרשה בהם גם כתב אישום נגד אזרח אמריקני שכיהן בעבר כבכיר בפיפ"א. השבעה שנעצרו בציריך נאבקים ברצון האמריקני להסגירם לארה"ב - ואם יואשמו, הם צפויים להישלח לעונש מקסימלי של 20 שנות מאסר.
בחמאס תקפו את הרשות: למה משכתם את ההצעה להדיח את ישראל?
ובמקביל לפרשת השחיתות שמעסיקה את העולם, אמש הגיעה לסופה סוגיה שהדירה שינה מעיני ההתאחדות הישראלית לכדורגל - ושגם ראש הממשלה ושרת התרבות והספורט הטרייה התעסקו בה רבות: ההצעה הפלסטינית להדיח את ישראל מפיפ"א, שלבסוף לא עלתה לדיון לאחר משא ומתן ממושך שניהל יו"ר ההתאחדות עופר עיני עם עמיתו הפלסטיני, ג'יבריל רג'וב.
בחמאס הגיבו להחלטה להוריד את ההצעה מסדר היום ואמרו כי הם מגנים את המהלך: "הצעד הזה מנוגד לחלוטין לדרישות של העם הפלסטיני שממשיך להילחם בכיבוש הישראלי". עוד הגיבו בחמאס ללחיצת היד בין עיני לרג'וב, שמשמעותה המשך שיתוף פעולה של הצדדים בעתיד ואמרו: "אנחנו מתנגדים לכל צורה של שיתוף פעולה עם הישראלים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.