משהו לא עובד במכונה של לואיס ואן חאל - אין דרך אחרת להסביר את הנתון המדהים הבא: במהלך העונה החולפת סבלו שחקניו במנצ'סטר יונייטד מלא פחות מ-55 פציעות (!) "רציניות" - כלומר כאלו שגרמו להיעדרות של 10 ימים ומעלה. כך עולה ממחקר שערכה חברתPremier Injuries Ltd, וחלקים נרחבים ממנו מפורסמים ב"טלגרף".
הנתון הזה מפתיע במיוחד על רקע העובדה שיונייטד לא סבלה העונה מעומסים מיוחדים, כאשר "נהנתה" מאי-השתתפותה במפעל אירופי. על-פי החישוב שערכה החברה, הקשר הארגנטיני אנחל די-מאריה, אותו רכשו "השדים האדומים" בקיץ תמורת סכום שיא של 59.7 מיליון ליש"ט, קיבל שכר של כ-1.7 מיליון ליש"ט בזמן שהיה בתוך חדרי הטיפולים ולא עמד לרשותו של ואן חאל. המגן השמאלי לוק שואו, שהגיע לאולד טראפורד בקיץ מסאות'המפטון - היה השחקן של יונייטד שהחמיץ הכי הרבה ימים העונה: 120.
אברטון במקום השני במדד הפציעות מבין קבוצות הליגה האנגלית הבכירה, עם 45 כאלו במהלך 2014/15, כאשר ארסנל שלישית (42). צ'לסי, אולי גם בגלל העובדה ששחקניה סבלו מ-30 פציעות "רציניות" בלבד (מקום 13 בדירוג) הצליחה לזכות באליפות בקלות יחסית. מצד שני, היורדת לליגת המשנה בארנלי סבלה מהכי מעט פציעות בליגה - 20 בלבד, אך כנראה ששחקניה, גם כשהם בריאים - פשוט לא היו מספיק איכותיים.
שחקן בולט נוסף שהחמיץ לא מעט ימים העונה היה מריו באלוטלי, החלוץ האיטלקי של ליברפול - שדיווח בארבעה מקרים שונים על מחלה.
השחקנים הכי מועדים לפציעות הם קשרים: 40% מכלל הפציעות (חלוצים 26%, שחקני הגנה 36%, שוערים 4%). את מי שבקיא בפציעות ספורט ובפציעות כדורגל בפרט - הנתון הבא לא יפתיע: הפציעה הכי נפוצה הייתה בשריר הירך האחורי "המקולל" - 26% מסך הפציעות. פציעות קרסול במקום השני (14%).
אגב, שחקנים מנבחרות ארגנטינה וגרמניה - שהגיעו לגמר המונדיאל וסבלו מהקיץ הכי עמוס - נעדרו למשך הכי הרבה זמן בממוצע כאשר נפצעו (בין 38 ל-40 ימים).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.