הפועל ב"ש מתרגשת. סערת שרצקי-בכר-ברקת שכחה מהר מאוד. גם ההשפלה מגמר הגביע מול מכבי ת"א היא זיכרון רחוק. כולם סופרים לאחור לקראת פתיחתו של אצטדיון טרנר. פינישים אחרונים, 800 כיסאות אדומים בממוצע מתקבעים מדי יום, הדשא מתחיל להיקלט ולהתמלא ואחרי שזרוע החורף הוא כבר ייראה במיטבו.
השבוע הוגרלה הקבוצה לסיבוב השני המוקדם של הליגה האירופית מול תון השווייצרית. לרגע היה נדמה כי וסרמיל עוד יזכה לארח קבוצה אירופית אחת בטרם יחדל מלהתקיים - אבל כמות המנויים טרפה את הסיכויים, כמו גם מועמדותו של אצטדיון המושבה בפ"ת לשמש כבית ארעי עבור המועדון. כ-9,500 מנויים נמכרו עד כה, למעלה מ-5,000 יותר משיא המועדון שנקבע עונה החולפת - 4,400 - וזה לכשעצמו פוסל אצטדיונים שקיבולתם נמוכה מ-12 אלף מושבים, שכן ב"ש כללה במנוי את המשחק הראשון באירופה. אם ב"ש תחצה את גבול 10,000 המנויים, יעד שהוצב תחילה, אין לה מה לחפש באצטדיונים של 11,500 מקומות. בשלב זה, למשחק הראשון באירופה מנסה ב"ש לסגור עם אצטדיון טדי, וההחלטה הסופית תהיה בכפוף למספר המנויים.
מתי ייפתח רשמית אצטדיון טרנר והאם יהיה מוכן בזמן למשחק הליגה הראשון? במועדון חוששים מהביקורות ומתקדימי העבר של האצטדיונים האחרונים שנחנכו. טופס 4, אישור כיבוי אש, משטרה, רישיון עסק, משרד התמ"ת. אם ההגרלה תועיד לב"ש משחק חוץ במחזור הפתיחה, הרי שצמד משחקי הנבחרת (קפריסין ואחר כך וויילס ב-3 וב-6 בספטמבר), ידחו את משחק הבכורה באצטדיון החדש בשלושה שבועות, ויסירו את החשש מקברניטי המועדון. "אנחנו מדברים על יותר מחודשיים מהיום", אומר המנכ"ל אסי רחמים. "הדשא מוריק יותר ויותר, ייקח זמן עוד לכיסאות. צריך להמתין ולראות. ראש העיר עושה מאמצים מאוד גדולים ולא בוחל בהם כדי שזה יהיה בזמן. זה מאוד חשוב לו באופן אישי. שנים חיכו לאצטדיון, ודי כיווצו את זה בזמן מבחינת בניית אצטדיונים (מבחינת הסטנדרט האיטי אליו התרגלנו בישראל - ר"ע). חשוב לאוהדים, שאחרי כל כך הרבה שנים שלא נהנו מחוויית צפייה נורמלית, הם יזכו לכך".
***
כאמור, ברמת המנויים ב"ש רושמת מעל 100% גידול. שיא חסר תקדים לקבוצה שגם בעונה החולפת לא חצתה את רף המקום החמישי מבחינת ממוצע הקהל הביתי (6,644 למשחק), ולמרות שהפכה לקבוצת צמרת קבועה בשנתיים האחרונות - לא הצליחה לשבור את תקרת הזכוכית של "ארבע הגדולות" המסורתיות. בעונה הקרובה, עושה רושם, היא עשויה ליהנות מכמות מנויים גדולה יותר משל בית"ר ירושלים וככל הנראה גם משל הפועל ת"א. וזה לא רק מחירי מנויים נמוכים, כמו שהיה בסמי עופר בעונה שעברה עם מכבי חיפה: היציע המזרחי באצטדיון טרנר (5,000 מקומות ישיבה) נמכר כבר כולו במחירים שנעו בין 510 שקל לנוער ונשים בצדדים ל-980 שקל לבוגר במרכז; היציע הדרומי (3,200 מקומות ישיבה) הוא שער אולטראס שבו נמכרים הכרטיסים במחיר אחיד של 680 שקל, גבוה ב-20 שקל מהיציע הצפוני בסמי עופר בעונה החולפת; ביציע המערבי, בצדדים, ישלמו האוהדים 910 שקל למנוי וביציע המערבי המרכזי, יציע הכסף, יהיה המחיר 1,500 שקל, ממש לא זול.
מהלך שיווקי מבריק גרם לכך ש-90% מהמנויים שנמכרו עד כה, בעצם נחטפו מהמדפים עוד לפני גמר הגביע ב-20 במאי: ב"ש קיבלה 10,000 כרטיסים למשחק שהתקיים בסמי עופר, ונתנה קדימות לרכישתם עבור מנויים קיימים או חדשים, כך שמי שרכש מנוי לעונה הקרובה - קיבל כרטיס בחצי מחיר לגמר. לקבוצה זה עלה אמנם כ-400 אלף שקל (סבסוד ההנחה), אבל בפועל זה גרם לייצור הכנסות זריזות ממנויים, שכבר נאמדות כיום בקרוב ל-8.5 מיליון שקל, ללא מנויי תא הכבוד. רק לשם השוואה, לפי דוחותיה הרשמיים, בשנה שהסתיימה בדצמבר 2013 הכניסה הקבוצה ממנויים וכרטיסים גם יחד 3.44 מיליון שקל בלבד. השאיפה הראשונית הייתה לחצות את קו 10,000 המנויים ולהגיע ליותר מ-12 מיליון שקל הכנסות מ"ימי משחק", כולל גם כרטיסים, מנויים לתא הכסף והשכרת תאי הצפייה. לגבי התאים, הקבוצה עדיין נמצאת בדיונים עם העירייה בנושא השימוש. העירייה דורשת דמי שכירות ותשלום קבוע על כל תא. הבנות עקרוניות יש, הוויכוח הוא עדיין על המספרים.
באצטדיון החדש יש 16,126 מקומות ישיבה (15,757 לא כולל תאי צפייה ותא כבוד). היציע הצפוני, כולו בשלב הזה - מוקצה לאורחים. מדובר ב-3,200 מקומות ישיבה, שיקטינו את נפח הקהל המקומי ל-12,500. לא מדובר בסיפור קל, ובשלב הזה מתקיימים דיונים עם המשטרה על חציצה. אם המשטרה תסכים לחצוץ, תוקטן סקציית האורחים ל-1,600 מקומות ישיבה כקבוע בתקנון (10% מקיבולת האצטדיון).
כעת חולמים בב"ש להגיע ל-12 אלף מנויים. כדי להגיע אל המספר הכמעט דמיוני הזה - הקבוצה תפצח בקמפיין שיווקי עד תחילת המשחקים באמצעות הפייסבוק, רדיו דרום, שלטי חוצות, וסיורי אוהדים שצפויים להתחיל החודש באצטדיון, שמזכיר במבנהו המלבני וקרבת היציעים לדשא מגרש של קבוצת צ'מפיונשיפ מאנגליה. לפי פילוח שנעשה במועדון, 40% מהנרשמים לרכישת מנוי טרם עשו זאת בפועל, כך שבקבוצה שומרים על אופטימיות לגבי התקדמות המכירה. אגב, 2,100 מנויים מתוך ה-9,500 שכבר נרכשו אינם בקרב תושבי ב"ש, אלא מיישובים סמוכים כמו עומר, מיתר, להבים, אופקים, דימונה, נתיבות וגם מאזור המרכז. למועדון הוכנס סמנכ"ל שיווק חדש, יניב דמרי, עם רקע במספר חברות היי-טק, פלאפון והוט מובייל, אוהד ב"ש שמכיר את השוק.
בחיפה מאיים יואב כץ מדי שנה להיפרד מסמי עופר, בגלל דמי השימוש הגבוהים. במושבה ישלמו הפועל ומכבי פ"ת 32 אלף שקל למשחק, ומכבי ת"א צפויה לשלם שם 40 אלף שקל למקרה ותארח שם חלק ממשחקיה הביתיים בעונה הבאה. בב"ש זה לא סגור, אבל זה ינוע בין 25 ל-30 אלף שקל למשחק, לא כולל עלויות אבטחה גדולות יותר לעומת אלו של וסרמיל. בעירייה מזכירים כי הקבוצה לא שילמה עבור וסרמיל. עלות האצטדיון החדש היא 210 מיליון שקל, וזה סכום לא סופי בגלל סדרה של שיפורים בתצורה המקורית, כמו גם שימוש בצ'יפים מתוחכמים יותר בשערי הכניסה או בניית גשר להולכי רגל שיעלה כ-4 מיליון שקל נוספים.
הרצון הוא להגדיל את מספר מקומות החנייה. כרגע מדובר ב-2,000 מקומות, כמו בסמי עופר שכפול בגודלו, אבל מתוך הערכה כי בכל משחק ייצפו ככל הנראה לפחות 15 אלף צופים - ברור כי מדובר בכמות לא מספקת.
***
אם לא יהיו דחיות, בדצמבר יעלו השופלים על האצטדיון הישן שעומד מ-1959, ושזכה לכינוי "שדה תעופה" בגלל משטח הדשא העצום שלו (קופירייט של שייע פייגנבוים). התאריך לדצמבר הוא בשל התחייבות של העירייה כלפי הקבלנים. המקום מיועד לשכונה שבה ייבנו 2,000 יחידות דיור. שווי הקרקע והיטלים שונים יכניסו לקופת העירייה כ-30 מיליון שקל, אולי פחות, טיפה בים ההוצאות של הפרויקט החדש. כששואלים בב"ש מדוע עם כמות מנויים כזו נבנה אצטדיון יחסית קטן מבחינת הקיבולת שלו, הם מפנים אותנו לעלויות והמקורות התקציביים: "עיר כמו ב"ש לא ערוכה לפרויקט יומרני יותר. זה הגודל הסופי של האצטדיון".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.