בשנת הלימודים הבאה (תשע"ו) תשלומי ההורים לבתי-הספר לא יוזלו, אך גם לא יתייקרו - כך מפרסם היום (ד') משרד החינוך: לפי תחשיב הכולל את תשלומי הרשות והחובה, כולל רכישת שירותים מרצון, ההורים ישלמו מ-525 שקל לכיתות א'-ב', 677 שקל לכיתות ה', 1,212 שקל לכיתות ז' ועד 1,500 שקל לכיתות י"ב.
בתי-הספר רשאים לגבות בנוסף עבור תוכנית לימודים נוספת (תל"ן), דוגמת שחמט, ריקוד וכדומה. הסכומים המרביים עומדים על 597 שקל לגני הילדים; 885 שקל לבתי-הספר היסודיים; 1,060 שקל לחטיבות-הביניים ועד 1,150 שקל לתיכון.
נזכיר כי מתוך רשימת תשלומי ההורים, רק תשלום אחד מוגדר תשלום חובה: תאונות אישיות (כ-50 שקל). יתר התשלומים מוגדרים "רשות", והם מכסים סל תרבות, מסיבות סיום, טיולים וכדומה.
בטבלה שמפרסם משרד החינוך נכלל גם פרויקט השאלת ספרי לימוד, שעדיין לא מיושם בכל בתי-הספר בישראל. עלות ההשתתפות בפרויקט עומדת על 280 שקל לשנה לתלמידי יסודי וחטיבה ועל 320 שקל לשנה לתלמידי תיכון (מכיתות י').
בהתאם לשכבת גיל התלמיד, משרד החינוך קובע סכומים מרביים שרשאים בתי-הספר לגבות עבור רכישת ציוד מרצון (מחשבים, ספרי קריאה וכדומה). גם כאן מדובר על תשלומי רשות, העומדים על עד 250 שקל לתלמידי יסודי ועד 450 שקל לתלמידי חטיבות הביניים והתיכונים.
בבתי-ספר רבים גובים בנפרד עבור טיולים במהלך השנה. הגבייה מוגבלת בסכומים שקבע משרד החינוך, לדוגמה 126 שקל לתלמידי ג'-ד', 387 שקל לתלמידי ו'-ט' ו-613 שקל לתלמידי י"ב.
חל איסור על גבייה מעבר לתשלום המרבי הקבוע בתוכנית. בית-הספר רשאי להאריך את משך הטיול אם הוא עושה זאת ללא חריגת גבייה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.