פדיונות כבדים נרשמו בקרנות הנאמנות בחצי הראשון של 2015. המחצית הראשונה של 2015 מתחלקת לשני רבעונים שונים בתכלית זה מזה. כאשר מחד, נרשמו עליות שערים במדדי המניות ואגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות ברבעון הראשון, ומנגד - נרשמו מימושים ברוב מדדי המניות וירידות שערים חריפות במדדי האג"ח הממשלתי ובמדדי האג"ח קונצרני ברבעון השני של 2015. זאת, על רקע הירידות במדדי אגרות החוב של ממשלות גרמניה וארה"ב והחרפת המשבר היווני.
הקרנות המסורתיות איבדו ברבעון השני כ-6.2 מיליארד שקל, בהובלת הקרנות המנוהלות שהציגו פדיונות של כ-7.1 מיליארד שקל אל מול גיוסים של כ-840 מיליון שקל בקרנות המחקות. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש.
בסך הכל בחצי הראשון של 2015 נרשמו בקרנות המחקות גיוסים של 5 מיליארד שקל, ומנגד פדיונות של 2.5 מיליארד שקל בקרנות המנוהלות וכ-21.8 מיליארד שקל בקרנות הכספיות.
בחודש יוני הקרנות המסורתיות רשמו את הפדיון החודשי הגבוה ביותר מאז דצמבר 2014 והשני בגובהו מאז ינואר 2008, שמסתכם בכ-7.7 מיליארד שקל. מתוכם, פדיונות של כ-6.55 מיליארד שקל בקרנות המנוהלות וכ-1.16 מיליארד שקל בקרנות המחקות.
קרנות מניות בארץ ובחו"ל הן קבוצת הקרנות היחידה שהציגה ביוני גיוס חיובי העומד על כ-150 מיליון שקל. קרנות אג"ח מדינה ואג"ח כללי איבדו בחודש שעבר כ-5.8 מיליארד שקל המהווים כ-75% מסך הפדיונות בקרנות המסורתיות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.