השכר הממוצע בהיי-טק עלה תוך שנה בשיעור של כ-3.5% וכיום הוא עומד על 23,800 שקל ברוטו בחודש. כך עולה מנתונים שאספה see.V, חברת השמה אשר מתמקדת בתחום ההיי-טק, תוך דגש על סטארט-אפים.
העלייה בשכר הממוצע אינה מפתיעה כאשר בוחנים את האקו-סיסטם של תעשיית הטכנולוגיה הישראלית. בשנת 2014 גייסו 688 חברות סטארט-אפ בישראל סכום של 3.4 מיליארד דולר - שיא של כל הזמנים. מהנתונים של חברת IVC עולה עוד כי ברבעון הראשון של השנה הצליחו 166 חברות לגייס כמיליארד דולר וייתכן בהחלט ששנת 2015 תהיה טובה יותר ביחס ל-2014.
הכסף הגדול שמגיע להיי-טק מתורגם בחלק מהמקרים גם לאקזיטים. במחצית הראשונה של שנת 2015 נרשמו אקזיטים בהיקף כולל של 5.3 מיליארד דולר, כאשר ההגדרה כוללת גם מיזוגים והנפקות ראשוניות (IPO).
החדשות הטובות הן שלא רק הקרנות והחברות מרוויחות מהגאות בשוק - גם העובדים יוצאים נשכרים. בחברת see.V מציגים היום נתונים אשר מסכמים את השכר במחצית הראשונה של השנה ומדברים על "אופוריה" בשוק.
יואב מלמד, סמנכ"ל השיווק של see.V אומר כי "מדי יום אנחנו רואים שגם למועמדים שיש להם יכולות מקצועיות בינוניות, יש לרוב שלושה חוזים נדיבים על השולחן והם רק צריכים לבחור". מלמד מוסיף כי "היום יותר קל מתמיד לבקש ולקבל אופציות בחברה או שבוע עבודה מקוצר. מועמד ממוצע עם חמש שנות ניסיון יזומן לראיון עבודה אצל לפחות עשר חברות. במקביל, תהליכי המיון גם מתקצרים ומתייעלים, כך שלא פעם מועמד מתקבל לעבודה פחות משבועיים לאחר שקיבלנו את קורות חייו. אין ספק שתעשיית ההיי-טק מגדילה את הפער מהמשק הישראלי והחגיגה הזאת לא הולכת להסתיים".
בראש טבלת השכר ניתן למצוא את מפתחי האלגוריתמים אשר מרוויחים שכר של 18 עד 21 אלף שקל, במקרה שבו יש להם ניסיון של עד שנתיים. ראש צוות בעל ניסיון של מספר שנים מרוויח בממוצע כ-32 אלף שקל בחודש (כל הנתונים הם ברוטו). בצמרת ניתן למצוא גם אנשי ה-DevOps (שמשלבים בין פיתוח לתפעול) אשר זוכים לשכר ממוצע של יותר מ-28 אלף שקל בחודש, בהנחה שיש להם יותר משש שנות ניסיון. במקום השלישי נמצאים עובדים בתחום ה-Java.
ההיי-טק מרוכז בגוש דן
השימוש הגובר בסמארטפונים מוביל לביקוש מתמשך למפתחי אפליקציות מובייל. על פי הנתונים של see.V זינק הביקוש (מספר המשרות המוצעות) למפתחי אנדרואיד ביותר מאשר 50%. שכרם הממוצע של אנשי מובייל (אנדרואיד ו-iOS) עמד במחצית הראשונה על 20 עד 27 אלף שקל בחודש. שכרו של ראש צוות בתחום הזה עומד על יותר מ-28 אלף שקל.
כל מי שמכיר את תעשיית ההיי-טק הישראלית יודע שאומת הסטארט-אפ מתמקדת בעיקר בגוש דן. ב- see.Vבחנו את הפיזור הגיאוגרפי של המשרות החדשות אשר נפתחו במחצית הראשונה של השנה וגילו נתונים שתואמים את ההנחה הזו. 44% מכלל המשרות בהיי-טק הן בתל אביב ו-15% הן באזור התעשייה של הרצליה פיתוח. ניתן לציין גם את פתח תקווה (7%), רמת גן (6%) ורעננה (5%).
הביקוש למתכנתים ישראלים חורג מגבולות ישראל - ב-see.V מצביעים על גיוס עובדים לחברות שפעילות בניו-יורק, ברלין וגם בנגקוק. "משרות רילוקיישן הן אחד הטרנדים המעניינים ביותר של 2015", אומר מלמד. "בעוד ועוד מדינות שומעים על כל האקזיטים הגדולים של סטארט-אפים תוצרת הארץ, ובמקום להמציא את הגלגל מעדיפים לקנות אותו. חברות בחו"ל בוחרות 'לייבא' ראשי צוותים ומנהלי פיתוח שהוכיחו את עצמם. ניכר כי גם הציבור הישראלי פתוח היום יותר לאפשרות של עבודה במשך כמה שנים בחו"ל, בעיקר אם מדובר ברווקים. כשאנחנו מפרסמים משרות כאלה, מספר קורות החיים המגיעים אלינו גבוה מהממוצע".
החגיגה בהייטק נמשכת
יואב מלמד / צילום: אורן פודור
יואב מלמד, סמנכ"ל השיווק של see.V
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.