בעלי השליטה בקרגל ימזגו אותה לחברה הבת פלסטו-שק

המיזוג הצפוי יהפוך את פלסטו-שק המפסידה לחברה המוכרת ביותר מ-800 מ' ש' בשנה ■ לצורך המיזוג נדרש אישורו של מיטב-דש, המחזיק 9% מהחברה

עסקה עסקאות ידיים מיזוג לחיצת ידיים חתימת חוזה / צלם: פוטוס טו גו
עסקה עסקאות ידיים מיזוג לחיצת ידיים חתימת חוזה / צלם: פוטוס טו גו

בעלי חברת תעשיית הקרטון הפרטית קרגל פועלים למזג את פעילותה (ואת התחייבותה) לתוך החברה הבת הציבורית פלסטו-שק, הפועלת בתחום אריזות הפלסטיק הגמישות. החברה הממוזגת צפויה למכור בהיקף של יותר מ-800 מיליון שקל בשנה, ועל פי ההערכות צפוי המיזוג לשפר את תוצאותיה התפעוליות של פלסטו-שק המפסידה.

אתמול עדכנה פלסטו-שק כי בעלי קרגל הציעו לה לרכוש את מניות קרגל מידיהם, וכי הצדדים החלו במו"מ ראשוני לקידום העסקה. בפלסטו-שק ציינו כי על פי ההצעה שהתקבלה, העסקה לא צפויה לכלול במועד השלמתה תשלום מזומן לבעלי מניות קרגל. כיום מחזיקה קרגל ב-81% מהונה של פלסטו-שק.

בעלת השליטה בקרגל היא חברת סי.אי תעשיות קרטון, שבה מחזיקים כמה משקיעים, ובהם היו"ר של שתי החברות ניר דור (מנכ"ל מי עדן לשעבר), המנכ"ל גבי נגר וכן האחים עמירם ויהושע לוינברג (ממייסדי גילת לווינים). בעלי מניות בולטים נוספים בקרגל הם כלל תעשיות של לן בלווטניק, עם כ-26% מההון, קרן סקיי, עם כ-12% מההון וקרן המנוף בראשית, עם כ-8% מהמניות.

מתווה העסקה צפוי לכלול הקצאת מניות פלסטו-שק לבעלי מניות קרגל, כנגד הכנסת פעילותה של קרגל לתוך החברה הבת, כך שבעלי השליטה הנוכחיים ימשיכו להחזיק בפלסטו-שק באופן ישיר. היקפי פעילותה של קרגל גדולים יותר מאלה של פלסטו-שק, ובמסגרת העסקה יועמסו על החברה הקולטת גם התחייבויות קרגל, שנצברו בין היתר כתוצאה מרכישת השליטה בפלסטו-שק ביותר מכפול משווייה הנוכחי.

מיזוג הפעילויות עשוי לסייע לסינרגיה בין החברות. בדוחותיה השנתיים, שפורסמו בחודש מארס האחרון, ציינה פלסטו-שק כי היא מתכננת להרחיב את פעילות החברות שלה בשוקי הפעילות, ולהגדיל את מגוון הפתרונות שהיא מספקת ללקוחותיה, ולהגדיל את נפחי היצוא שלה. עוד הוסיפה פלסטו-שק, כי בכוונתה "להתמקד ביצירת קווי מוצרים חדשים נוספים על בסיס המערך הייצורי הקיים, ובאימוץ האסטרטגיה של הרחבת פעילות החברה באזורי פריפריה".

המניה קפצה 33% מתחילת השנה

בעלת השליטה קרגל, שהנה חברה פרטית, פועלת בשני מגזרי פעילות: הקרטון הגלי, שבמסגרתו היא מייצרת ומשווקת אריזות ולוחות למוצרים, והאריזות הגמישות, שבו היא מייצרת ומשווקת חומר גלם לאריזות, שקים ושקיות, בעיקר למגזר התעשייתי.

פלסטו-שק עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של יריעות, שקיות ואריזות מהחומר פוליאתילן, ונסחרת בבורסה בשווי של 75 מיליון שקל, אחרי קפיצה של 33% במנייתה מתחילת השנה. לחברה סדרת אג"ח בהיקף של 70 מיליון שקל, הנסחרת בתשואה של קרוב ל-5%. מלבד קרגל, בעל המניות השני בגודלו בפלסטו-שק הוא בית ההשקעות מיטב-דש, עם כ-9% מההון, שאישורו למיזוג המתוכנן הוא תנאי הכרחי.

את השליטה בפלסטו-שק רכשה קרגל במהלך 2007 מידי מוטי הרשקו ועודד פלר, בהשקעה של כ-130 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-180 מיליון שקל - יותר מכפול מהשווי הנוכחי. בסיכום 2014, הפסדיה של פלסטו-שק הוכפלו והתקרבו ל-9 מיליון שקל, אחרי שחיקת שיעורי הרווחיות. הכנסותיה השנתיות שמרו על יציבות, ברמה של 391 מיליון שקל.

הונה העצמי עומד על 193 מיליון שקל, סך התחייבויותיה מסתכם ב-300 מיליון שקל ובקופתה מזומנים בהיקף של 29 מיליון שקל.

בפלסטו-שק מציינים כי דירקטוריון החברה יקים ועדה מיוחדת "לצורך בחינת ההצעה והשלכותיה, לצורך ניהול המו"מ עם בעלי מניות קרגל ולצורך הובלת הליך בחינת ההתקשרות עמם ככל שיידרש". עוד הדגישו כי בשלב זה אין ודאות כי המו"מ יניב הסכם מחייב.

את מניות השליטה בקרגל רכשה סי.אי תעשיות קרטון בשנת 2004 תמורת 63 מיליון שקל מידי אורי מנשה לפי שווי חברה של 126 מיליון שקל, שהיווה פרמיה של 33% על מחיר השוק. ב-2005 נמחקו מניות קרגל מהמסחר בבורסה באמצעות הצעת רכש. בהמשך הנפיקה החברהאג"ח ובסוף 2013 הפכה לחברה פרטית. סי.אי תעשיות קרטון, שהוקמה לצורך רכישת השליטה בקרגל, איגדה מספר משקיעים שכללו אז מלבד דור, נגר והאחים לוינברג, גם את עמי בלנדר, מנחם רפאל ומספר משקיעים מארה"ב.

פלסטו-שק

תחום עיסוק: ייצור ושיווק יריעות, שקיות ואריזות מפוליאתילן

מנכ"ל: גבי נגר

שווי שוק: 75 מיליון שקל

הכנסות 2014: 391 מיליון שקל

הפסד: 9 מיליון שקל

קרגל

תחום פעילות: תכנון, ייצור ושיווק לוחות ואריזות מקרטון גלי. פיתוח ושיווק אריזות גמישות (באמצעות פלסטו-שק)

בעלי מניות עיקריים: סי.אי קרטון (50.5%), כלל תעשיות (26%), קרן סקיי (12%), קרן בראשית (8%)

הכנסות ינואר-ספטמבר 2013: 570 מיליון שקל

רווח נקי: 9 מיליון שקל