עליות שערים נרשמו היום (ב') בבורסות אירופה לאחר שמנהיגי גוש האירו הגיעו להסכם עם יוון על חבילת הסיוע השלישית שתקבל המדינה - ושתשאיר אותה באיחוד האירופי.
נשיא המועצה האירופית, דונלד טאסק, צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי הושג הסכם - וסלל את הדרך לעליות בשוקי המניות ובאירו. פרטי ההסכם עדיין לא ידועים במלואם והוא הושג לאחר מו"מ מרתוני של 17 שעות. מוקדם יותר דווח כי אתונה מתנגדת לבקשת גרמניה להעביר מחוץ ליוון נכסים בשווי 50 מיליארד אירו כבטוחה להחזרת החובות. יוון התעקשה להוציא את קרן המטבע הבינלאומית ממעורבות כלשהי בסיוע אך נאלצה לסגת גם מדרישה זו.
האירו דווקא נחלש מול הדולר בשיעור של כ-0.5% ונסחר סביב 1.10 דולרים לאירו. זאת משום שבשוק מעריכים כי לאחר ההסכם עם יוון היצע האירו יגדל ביבשת וכן משום שההסכם סולל את הדרך להעלאת ריבית נוספת בארה"ב עד סוף השנה.
קובי פלד מ-UBS מציין כי "באירופה ההסדר עם יוון היה חשוב מאחר והגיע בתקופה בה ה-ECB החל לקצור פירות על התערבותו והכרזתו מראשית השנה על תכנית רכישות הנכסים. אנו עדים לשיפור באשראי הפרטי והעסקי שצפוי להאיץ את הפעילות הכלכלית בכל המדינות. אנו ממשיכים להמליץ על משקל יתר למניות באירופה. המדינות הבולטות לחיוב הן גרמניה וספרד, כאשר מבחינת תמחור כולל של המניות גרמניה ואיטליה נראות אטרקטיביות".
מניית סאנופי עלתה על רקע המלצות חיוביות של אנליסטים. מנגד, מניות של חברות הכרייה נסוגו על רקע ירידה במחירי המתכות.
מגמה חיובית באסיה
עליות שערים נרשמו הבוקר בבורסות אסיה. בורסת שנחאי עלתה זה היום השלישי ברציפות לאחר הנפילות החדות שנרשמו בה בחודש האחרון.
הממשל הסיני חשף לאחרונה שורה של צעדים לתמיכה בשוק המניות, כולל בקשה מכל המניות הסיניות לבצע רכישות חוזרות של מניותיהן, איסור מכירות בשורט במצבים מסוימים ועוד.
הייצוא מסין עלה בחודש יוני במונחי יואן ב-2.1% בהשוואה ליוני אשתקד, מגמה הפוכה לירידה של 2.8% שנרשמה במאי. הייבוא למדינת הענק ירד בחודש החולף ב-6.7% בהמשך לנפילה של 18.1% בחודש מאי. העודף המסחרי הצטמצם בחודש יוני ל-284.2 מיליארד יואן (45.8 מיליארד דולר) לעומת עודף של 366.8 מיליארד יואן במאי.
מחרתיים צפויים להתפרסם שלל נתונים, בהם המכירות הקמעונאיות והתפוקה התעשייתית, אשר עשויים להשפיע על כיוון שוק המניות של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם. באותו יום צפוי להתפרסם גם נתון התמ"ג לרבעון השני, ואנליסטים צופים המשך האטה בסין: הכלכלה צפויה לצמוח בפחות מ-7% בחישוב שנתי, זאת לאחר גידול של 7% ברבעון הראשון של השנה.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.