הישראלים אוהבים לאכול - וכנראה גם מוכנים לשלם על זה. בתי-המלון בישראל גובים מאורחים שקנו חופשה שאינה כוללת ארוחת צהריים או ערב, כ-150 שקל למבוגר וכ-100 שקל לילד לארוחה. אם תעשו חישוב מהיר, מדובר על תוספת של כ-500 שקל למשפחה בת 4 נפשות, כאשר בחצי מהמחיר הזה אפשר לאכול ארוחה במסעדה או בבית-קפה ואפילו לשנות אווירה.
כך, למשל, זוג החפץ בלילה באמצע חודש יולי במלון השרון בהרצליה, ישלם עבור לינה וארוחת בוקר 1,020 שקל לעומת 1,860 שקל על בסיס חצי פנסיון פער של כ-82%, כשהפער מזנק ל-137% אם הולכים על בסיס פנסיון מלא. באילת ובירושלים המחירים דומים ואף גבוהים יותר.
לשאלתנו כמה עולה למלון ארוחת ערב, השיב לנו שלומי טחן, סמנכ"ל התפעול של רשת מלונות ישרוטל, כי העלות לבית המלון נעה סביב 50-60 שקל, כשלסכום זה מוסיפים את כל ההוצאות מסביב, כמו כשרות, חשמל וכו'.
לדבריו, שיטת המזנונים אמנם מייקרת את הסיפור, אך מאידך תומכת בחוויית הלקוח.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.