לידיעת הנהגים: לאור תחילת העבודות של הרכבת הקלה בגוש דן, שצפויות להתחיל ב-2 באוגוסט, מקדם שר התחבורה, ישראל כץ, חקיקת-בזק בכנסת - שתסמיך פקחים עירוניים לתת דוחות לנהגים שתועדו במצלמות האכיפה המוצבות בנתיבי התחבורה הציבורית, כשהם מבצעים עבירות תנועה.
הצעת החוק, שאושרה על-ידי גורמי המקצוע הרלוונטיים, ובכללם גם משטרת ישראל, תידון ביום שני הקרוב בוועדת הכלכלה של הכנסת. ההצעה תוגש במהלך השבוע הבא למליאת הכנסת, לקראת אישורה בקריאה שניה ושלישית. החוק החדש מאפשר לפקחים של הרשויות המקומיות שהוסמכו לכך, לרשום דוחות וקנסות לנהגים - אשר יצולמו במצלמות האכיפה האוטומטיות, כשהם נוסעים בנתיב תחבורה ציבורית בניגוד לחוק.
הצעת החוק שסוכמה עם משטרת ישראל, קובעת כי הקנסות יועברו לקופת הרשות המקומית, שבתחומיה התבצעה העבירה. הקנס על נסיעה בנתיבי תחבורה ציבורית, בניגוד לחוק, עומד כיום על 250 שקלים, ובכוונת המשרד לעלות בעתיד הקרוב את גובה הקנס ל-750 שקלים.
כמו כן, בעלי עסקים בתל-אביב הגישו בשבוע שעבר צו מניעה נגד נת"ע (נתיבי תחבורה עירוניים) ומשרד התחבורה למניעת תחילת העבודות על הרכבת הקלה בעוד כשבועיים. התביעות לצו מניעה קבוע וזמני הוגשו בצהריים לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, כאשר
לדברי התובעים, מטרתו למנוע נזק ודאי שייגרם לבעלי עסקים אשר נמצאים בקרב תחנות הרכבת הקלה בעת בניית התוואי. השופט התורן קבע את הדיון בעניין ליום רביעי בשבוע הבא. "אנחנו לא מחכים לעוד שבע שנים רעות כשיסתיימו העבודות. אנחנו רוצים להקדים תרופה למכה. זה לא הגון, לא הוגן ולא סביר שבעלי העסקים יצטרכו לשלם את הנזק הזה. מדובר בעסקים שחלקם בעלי מוניטין ותק של שנים, שבמחי-יד עלולים להימחק", אמר עו"ד שחר הררי, ממגישי התביעה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.