יו"ר ועד עובדי פלאפון, ברק לוי, מאשים את הנהלת פלאפון בתכנון תוכנית-על שמטרתה לרוקן את החברה מעובדיה ולהוציא כמה שיותר פעילויות למיקור חוץ, כולל פעילויות שפותחו בתוך החברה. כפי שנחשף אתמול ב"גלובס", היום (ב') הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה בפלאפון, לאחר שכשלו כל המאמצים להגיע להבנות ללא סכסוך.
לדברי לוי, העובדים החליטו להגיש בקשה לסכסוך עבודה, לאחר שגילו כי בחודשים האחרונים הנהלת פלאפון מוציאה למיקור חוץ פעילויות נוספות, כולל העברת פעילות למשווקים חיצוניים.
בין הצדדים קיים הסכם קיבוצי החל מדצמבר 2014, ולוי גילה כי החברה החליטה, בניגוד להסכם הקיבוצי, להוציא פעילויות תוכן כמו סופר טי.וי ומיוזיקס למיקור חוץ - פעילויות שפותחו בתוך פלאפון ושזכו להצלחה רבה.
עוד הוא ציין כי יותר ויותר מנהלים בחברה הבהירו לעובדים במחלקות כי המגמה היא לצמצם ככל הניתן בכוח-האדם, וכחלק מכך שינתה החברה את מערך התמריצים שנתנה לעובדים, כך שבסופו של דבר יצרה מנגנון שלא מאפשר לעובדים להרוויח מתמריצים, ועל-ידי כך החברה גורמת במתכוון לשחיקה במוטיבציה של העובדים על מנת לדחוף אותם לפרישה.
לוי אמר כי התוכנית של הנהלת פלאפון היא להפעיל את החברה על-ידי עובדי קבלן ועובדים זרים, על-ידי השארת גרעין מצומצם של כ-800 עובדים בלבד (לעומת כ-2,500 היום), וכל היתר ייעשה על-ידי קבלנים.
עוד הוא ציין כי העובדים חוששים שאותה מגמה תהיה לגבי ניהול הרשת ההנדסית של פלאפון, והביע חשש שהנהלת החברה תעדיף למסור אותה לניהולה של אריקסון.
מהתשובות שמסרה פלאפון להסתדרות, בעקבות דרישת העובדים להכריז על סכסוך עבודה, מצטיירת תמונה שונה לחלוטין. החברה הבהירה להסתדרות כי היא אינה מתכוונת לפטר עובדים, וכי ההסכם הקיבוצי מתייחס לשינויים מהותיים שההנהלה רוצה לעשות, ושינויים כמו שתיאר לוי לא נמצאים על הפרק.
החברה הבהירה כי השינויים שהיא מתכננת נועדו להתייעל ולחסוך בהוצאות, כמו למשל במקרה של פעילויות המיוזיקס וסופר טי.וי, שממילא היו מתופעלות אצל קבלן חיצוני שכבר הבהיר שהוא אינו רוצה להמשיך בחוזה, ולכן ההנהלה העבירה את הפעילות לקבלן אחר.
דוגמאות נוספות שהוצגו מתייחסות לרצון להעביר עובדים מחטיבת ההנדסה לחטיבת מערכות מידע על רקע רצונה של החברה לשדרג מערכות קיימות ולהתייעל. מבחינתה מדובר בחובה שלה להתייעל, כאשר מנגד שוק הסלולר נמצא במצב קשה מאד, החברות עומדות בפני משבר קשה, והעובדים - במקום לשתף פעולה ולהירתם לשינויים שלא באים בדרך של פיטורים - עושים בדיוק את ההיפך, לטענתה.