חברת מיחזור האשפה וו.טי.פי (WTP ) שבשליטת אבנר ארזי ואמיר ברמלי מתקשה לייצר הכנסות כבר יותר משנה, מאז הצטרפה למסחר בבורסה בת"א. היום דיווחה החברה על פיטורי מנהל המפעל שלה, יוסף גולדנטל, בנימוק של "צמצומים בכוח אדם בחברה והתייעלות". גולדנטל החל בכהונתו בסוף חודש יוני 2014 וצפוי לסיים את התפקיד בסוף אוקטובר 2015. פיטוריו מגיעים זמן קצר לאחר התפטרותו של יובל רבין מתפקיד יו"ר החברה.
עיתוי הפיטורים מעניין. מדיווחי וו.טי.פי לבורסה עולה כי ימים ספורים לפני שנפרד מהתפקיד, מכר גולדנטל נתח ממניות החברה בהן החזיק, בשתי מנות, בתמורה כוללת של כחצי מיליון שקל. מכירות אלה נעשו על רקע תנודתיות חריפה שמאפיינת את המסחר במניה בתקופה האחרונה, בעיקר לצד השלילי, במחזורי מסחר קטנים.
מהעדכונים של וו.טי.פי נודע כי ביום שלישי שעבר (28.7) מכר גולדנטל כ-272 אלף מניות, תמורת כ-300 אלף שקל, לפי מחיר מניה של קצת יותר מ-1 שקל - גבוה ב-30% משווי המניה באותו בוקר. יום אחד לאחר מכן (29.7) מכר גולדנטל 200 אלף מניות נוספות, תמורת 200 אלף שקל.
השלד לשעבר הצטמק
מאז ועד היום סובלת המניה מירידות שערים חדות, המגיעות ליותר מ-20% תוך שבוע, יותר מ-50% מאז תחילת חודש יולי ומצטברות ל-75% לעומת רמת השיא שלה, בחודש דצמבר האחרון. אז שיקפה המניה לחברה שווי של כ-230 מיליון שקל, לעומת שווי של כ-60 מיליון שקל היום.
WTP ((ש"ת: Waste to Product) יצרה מערכת טכנולוגית לניהול פסולת. לפי אתר החברה, היא "מאפשרת להפוך פסולת למוצרים מסחריים שמישים, תוך שימוש בתהליך חדשני ומוגן בפטנט". אותו פטנט, שכולל שימוש בפסולת עירונית מוצקה ותהליך דחיסה, הופך את הפסולת למוצרים סופיים מסחריים.
החברה הצטרפה למסחר בבורסה במהלך השנה שעברה, באמצעות כניסה לשלד בורסאי (פילת גרופ) והקצאת מניות לארזי, יזם הפעילות. לאחר הכניסה לבורסה, הצטרף לחברה כשותף היזם אמיר ברמלי (קבוצת רוביקון). גם קרן להב שהוקמה על ידי גיורא עופר (לשעבר מנכ"ל בנק דיסקונט) ויעל גיט (לשעבר סמנכ"לית המימון של קרן בראשית ובכירה בבנק הפועלים), השקיעה כמה מיליוני שקלים בהקצאת מניות החברה .
ברמלי אמר באחרונה ל"גלובס" כי "החברה החלה להניב הכנסות ויש שם ערך ופוטנציאל גדול. מדובר במפעל שכבר עובד ומייצר, והמודל עובד". עוד הוא הוסיף בעניינה כי "היא הייתה חברת פיתוח ועכשיו החלה לעבוד, ויש הכנסות. זוהי לא חברת חלום, כך שמדובר בחברה ריאלית מאוד שמתומחרת על סמך זה שברגע שהמודל עובד, היא שווה הרבה כסף. אני מאמין ביזם ששותף איתנו בחברה, אבנר ארזי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.