ליאת אהרונסון עוזבת את תוכנית זל ועוברת לקרן מרקר

אהרונסון עוברת להיות שותפה-משקיעה בקרן ההון סיכון ■ את מקומה תחליף מורן ניר, שניהלה עד לאחרונה את תוכנית ההאצה האמריקאית MassChallenge בישראל

ליאת אהרונסון, יזמית / צלם: תמר מצפי
ליאת אהרונסון, יזמית / צלם: תמר מצפי

ה"אמא" של אחת מתוכניות האקסלרטור המצליחות ביותר בישראל עוזבת: ליאת אהרונסון, שניהלה את תוכנית זל ליזמות במרכז הבינתחומי הרצליה בשנים האחרונות, עוברת להיות שותפה-משקיעה בקרן ההון סיכון Marker.

אהרונסון ליוותה מקרוב בעשר השנים האחרונות מספר לא קטן של מחזורים בתוכנית זל, שנחשבת לאחת המצליחות בישראל. התוכנית נולדה ב-2001 וכבר הריצה 14 מחזורים, כשאהרונסון הצטרפה לאחר מספר מחזורים בודדים והשינוי שהובילה - יחד עם הרוח הכספית של המיליארד היהודי-אמריקאי סם זל והרוח הגבית של נשיא המרכז הבינתחומי פרופ' אוריאל רייכמן, אפשרה לרשום יותר מ-5 אקזיטים בהיקף של מעל ל-120 מיליון דולר בשנים האחרונות. אהרונסון תישאר כיו"רית של התוכנית, שכוללת גם מלגות ואף השקעות בחלק מהסטארט-אפים, ותמשיך להקדיש יום בשבוע לתוכנית ולחבריה.

"היה זה מסע מדהים ואני מודה לכולם על שלקחו חלק במסע המשמעותי, חשוב וכזה ששינה לי את החיים", כתבה אהרונסון לחברי התוכנית ולבוגריה. "עשר השנים בתוכנית זל ליזמות היו משמעותיות מאוד עבורי ואני גדלתי והתפתחתי לצד התוכנית".

בין האקזיטים הבולטים של סטארט-אפים שהוקמו על-ידי בוגרי תוכנית זל אפשר לציין את חברת Wibiya שנרכשה ב-2011 על-ידי חברת קונדואיט הישראלית ב-45 מיליון דולר, חברת LabPixies שנרכשה ב-2010 על-ידי גוגל ב-25 מיליון דולר, חברת PicScout שנרכשה ב-2011 על-ידי חברת GettyImages ב-20 מיליון דולר וחברת TheGiftsProject שנרכשה ב-2011 על-ידי חברת eBay ב-10-20 מיליון דולר.

את מקומה של אהרונסון בניהול תוכנית זל תתפוס מורן ניר. ניר, ניהלה בשנה וחצי האחרונה את תוכנית ההאצה האמריקאית MassChallenge בישראל. מדובר באקסלרטור מכובד מאוד שהוקם ב-2008 ותמך עד היום בלמעלה מ-600 חברות שגייסו הון בהיקף של יותר מ-700 מיליון דולר והכנסות של יותר מ-400 מיליון דולר. ניר עצמה היא בוגרת תוכנית זל וייסדה במסגרתה את חברת FunkKit, שמייצרת סטיקרים לנעלי סניקרס.