בנק ישראל תומך במתווה הגז במתכונתו הנוכחית, אך מבקש להוסיף לתוכו אבני-דרך לפיתוח מאגר "לוויתן" ומנגנון הגנה לצרכנים מפני העלאות מחיר - כך הבהירה היום (ב') נגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג.
בהרצאה שנשאה הבוקר בבית המשפט העליון אמרה פלוג, הנושאת גם בתפקיד היועץ הכלכלי לממשלה, כי "עמדת בנק ישראל היא כי בנסיבות שנוצרו המתווה החדש נותן מענה סביר לצרכי המשק, ובפרט לצורך לזרז את חיבורו של צינור גז נוסף ולקדם את פיתוח מאגרי לוויתן וכריש-תנין".
בהתייחסה לביקורת הרבה על ויתורים שנעשו במסגרת המתווה לחברות הגז אמרה פלוג כי "כדרכו של משא ומתן, המתווה אינו משיג את התוצאה האידיאלית, אך יש בו יתרונות רבים למשק. משום כך, בנק ישראל תומך בעיקרי המתווה ובהתקדמות ליישומו".
באשר להערות בנק ישראל אמרה כי "לפני אישורו הסופי של המתווה חשוב שייקבעו בו אבני-דרך להתקדמות בפיתוח מאגר לוויתן וחיבורו למשק הגז הישראלי, ושיוחלט על הצעדים שיינקטו במידה וקצב הפיתוח לא יהיה בהתאם למוסכם".
פלוג הדגישה כי "בפרט חשוב כי אם עיכוב הפיתוח ימנע את היווצרותו של מבנה תחרותי יותר מהנוכחי בשוק הגז יוגדרו מהלכים חלופיים שיקדמו במקרה זה את חיבורם של מאגרי הגז למשק הישראלי באופן המהיר ביותר האפשרי, לצד מנגנון שיגן על הצרכנים בישראל מפני תמחור מונופוליסטי".
בכך מיישרת למעשה פלוג קו עם עמדות שהביעו בשבועות האחרונים חברים בצוות קנדל, ובהם הממונה על התקציבים אמיר לוי.
פלוג נימקה את תמיכתה הכללית במתווה בכך שהוא "מסדיר מגוון נושאים במשק הגז שהיו נתונים באי-ודאות, ובכך יאפשר אסדרה יציבה יותר של משק הגז, שתקל על קידום המימון והפיתוח של המאגרים, ושתאפשר בסופו של דבר יתירות באספקה ומבנה שוק תחרותי יותר מהנוכחי". היא הוסיפה כי המתווה תומך גם בהשגת יעד הממשלה לאפשר את מימושם של חוזי היצוא עם מצרים וירדן משיקולים כלכליים ומדיניים.
מתווה הגז המוצע
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.