סגירה מעורבת אירופה; ממתינים לאישור הסכם החילוץ היווני

השבוע הפרלמנטים של מדינות גוש האירו יצביעו על אישור הסכם החילוץ של יוון ■ כלכלת יפן התכווצה ברבעון השני של השנה בשיעור של 1.6% בחישוב שנתי ■ סקר בלומברג: כלכלת סין צומחת בקצב איטי יותר מהדיווחים הרשמיים

בורסות אירופה / צילום: רויטרס
בורסות אירופה / צילום: רויטרס

יום מסחר תנודתי בבורסות אירופה ננעל היום (ב') במגמה מעורבת עם נטייה לעליות שערים, כאשר המשקיעים ממתינים לראות האם הפרלמנטים של מדינות גוש האירו יאשרו את הסכם החילוץ השלישי של יוון. בארה"ב נפתח המסחר בירידות אולם המדדים עברו לעליות קלות.

לאחר שבסוף השבוע יוון ונושיה בגוש האירו סיכמו על המתווה הסופי של תכנית החילוץ השלישית, כעת הפרלמנטים בגוש האירו יידרשו להצביע השבוע בנוגע לאישור תכנית החילוץ. הפרלמנט הגרמני יצביע ביום רביעי על אישור התכנית. בכל מקרה, קרן המטבע הבינלאומית הודיעה שהיא לא תיקח חלק בתכנית הנוכחית.

מניית אלסטום (Alstom) נסחרה בעליות חדות בעקבות דיווח לפיו הרשויות בגוש האירו יאשרו את עסקת הענק במסגרתה תרכוש ג'נרל אלקטריק את החברה הצרפתית תמורת 12.4 מיליארד אירו.

מניית איירבס נסחרה במגמה חיובית בעקבות דיווח ברויטרס לפיו חברת התעופה ההודית אינדיגו התחייבה לרכוש 250 מטוסים.

כלכלת יפן התכווצה

מגמה מעורבת נרשמה הבוקר (ב') בבורסות אסיה, כשהמדד האזורי התייצב לאחר שנפל בשבוע שעבר לשפל של שנתיים.

כלכלת יפן התכווצה ברבעון השני של השנה בשיעור של 1.6% בחישוב שנתי, זאת לעומת עלייה של 4.5% בנרשמה ברבעון הראשון. עם זאת, קריאת התמ"ג טובה מהצפי המוקדם לירידה חדה של 1.9% בתמ"ג היפני.

שוקי העולם התייצבו בסוף השבוע האחרון לאחר הירידות החדות שנבעו מפיחות של היואן והחששות מפני בריאות הכלכלה הסינית, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם. "בעוד החששות מהיואן הסיני ממשיכות לשקוע, ובהמשך לציפייה לעליית הדולר לקראת ישיבת הפד הקרובה, מדד הניקיי עשוי להתאושש יפה השבוע", ציינו הבוקר ב-IG.

כלכלת סין צומחת בקצב איטי יותר מהדיווחים הרשמיים ומתחת לפוטנציאל, כך על פי סקר של סוכנות הידיעות בלומברג, אשר מסביר מדוע קובעי המדיניות במדינת הענק, ניסו, בין היתר, להגדיל יצוא באמצעות פיחות המטבע.

על פי הסקר, הכלכלה הסינית רשמה עלייה של 6.3% במחצית הראשונה של 2015, זאת לעומת הפרסום הרשמי של 7%.

[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]