ירידות שערים חדות נרשמו היום (ו') בבורסות אירופה, לאור החששות מפני ההאטה בסין ועל רקע ירידות חדות גם בבורסות ניו יורק ובמחירי הסחורות. הנפט בדרך לסגור את רצף הירידות הארוך ביותר מאז 1986.
המסחר בוול סטריט ננעל אתמול בירידות שערים חדות ביום השלישי ברציפות. הירידות הלכו והתגברו מאז הפתיחה וננעלו בנמוך היומי. זאת, על רקע חששות מהאטה גלובלית, אי-הוודאות באשר למועד העלאת הריבית לראשונה מזה שנים, והתנודות החדות בשוק הנפט והמט"ח. גם דרמה יוונית הוסיפה לסנטימנט השלילי.
מדד ה-S&P500 רשם אתמול את הירידה החדה ביותר מזה כחודשיים וסגר ברמה הנמוכה מזה 5 חודשים. המדד מחק את העליות שרשם מאז תחילת השנה וננעל מתחת לממוצע הנע של 200 ימים, מה שנחשב לרמה טכנית חשובה שירידה מתחתיה משמעותה תחילת תיקון ארוך.
באירופה פורסם היום מדד מנהלי הרכש המשולב (למיגזרי הייצור והשירותים) של חברת Markit. המדד רשם עלייה באוגוסט לרמה של 54.1 נק' לעומת 53.9 נק' ביולי. "מדובר באחד הנתונים הטובים לגוש האירו בשנים האחרונות", נמסר מהחברה.
באסיה ננעלו המדדים בירידות חדות גם כן.
סין ממשיכה להפיק נתוני מאקרו מאכזבים. היום פורסם כי מדד מנהלי הרכש של Caixin לסקטור התעשייה בסין ירד באוגוסט לשפל של 6 וחצי שנים ועומד על 47.1 נק' לעומת 47.8 נק' ביולי. קריאה מתחת ל-50 נק' מצביעה על התכווצות בפעילות.
הדאו ג'ונס רשם אתמול את הירידה היומית החדה ביותר מזה כמה חודשים מבחינת אחוזים ואת איבוד הנקודות הרב ביותר ביום אחד מאז נובמבר 2011. הנאסד"ק צנח בשיעור החד ביותר מזה 4 חודשים. מדד ה-VIX, המכונה גם "מדד הפחד", זינק בחדות והשלים זינוק של יותר מ-40% ב-3 ימי המסחר האחרונים.
באירופה, ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפראס הגיש אתמול את התפטרותו מתפקידו והכריז על בחירות בזק שיתקיימו כבר ב-20 בספטמבר. התפטרותו היא הימור של ציפראס, שבא להעמיד את עצמו שוב לבחירת הציבור בעוד חודש, לאחר שהוא נתפס בעיני רבים כר"מ שנכנע לתכתיבים של אירופה בנוגע לחבילת החילוץ ולצעדי הצנע במדינתו.
בטוקיו רשמו מניות הפיננסים והייצוא ירידות חדות. נציין את סוני, טויוטה מוטור וטושיבה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.