הירידות חוזרות לשווקים והבורסות סוגרות את החודש הגרוע ביותר מאז 2012 בשל ההאטה הכלכלית בסין והעלאת הריבית המתוכננת בארה"ב. בורסות אסיה ואירופה ננעלו היום (ב') בירידות, הנפט חוזר ליפול, וגם המדדים בוול סטריט נסחרים בירידות. בלונדון לא מתקיים היום מסחר.
למרות התחושה בשווקים בשבוע האחרון כי העלאת הריבית בארה"ב תידחה בשל האירועים בשווקים, סגן יו"רית הפד סטנלי פישר שידר בסוף השבוע עסקים כרגיל ונשמע נצי במיוחד, כשאמר שלא צריך לחכות לאינפלציה של 2% כדי להעלות את הריבית. ביום ו' הקרוב יקבלו השווקים עוד תזכורת בנוגע לבריאות הכלכלה האמריקאית, עם פרסום דוח התעסוקה לחודש אוגוסט.
חודש אוגוסט מסתיים היום והמשקיעים יעדיפו לשכוח אותו מהר מאוד, כאשר יותר מ-5 טריליון דולר התאדו משוקי המניות באוגוסט. מדד MSCI העולמי נפל ב-6.5% החודש, הירידה החודשית החדה ביותר מאז מאי 2012.
"אנחנו בדרך להחרפת התנודתיות", אמר לסוכנות בלומברג מנהל השקעות ב-AMP Capital Investors. "הפד מודע לרגישות בשווקים ולא היית מצפה מהם לשקול העלאת ריבית כעת. אבל במקביל הנתונים הכלכלים שיוצאים הינם חיוביים, אז זו החלטה מורכבת עבור הפד".
אסיה חזרה לרדת
לאחר רגיעה בסוף השבוע האחרון, חזרו היום הבורסות המובילות באסיה להיסחר בירידות שערים, כשמדד שנחאי בלט לשלילה.
מחר יפורסם נתון התמ"ג בסין לרבעון השני של השנה, עם צפי להמשך היחלשות הצמיחה בכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
ובינתיים, על פי גורמים מקורבים לעניין, הרגולטור הסיני ממשיך במאמציו לאושש את השוק. הרשויות הורו ל-50 חברות ברוקראז' ומסחר במדינה לתרום 100 מיליארד יואן (15.7 מיליארד דולר) לקרן החילוץ הלאומית, וכן להגדיל את את הרכישות החוזרות של מניותיהן.
על פי מידע חדש שפורסם על ידי בנק נומורה היפני, משקיעים מכרו נכסים בשווקים מתעוררים בהיקף של כ-5.9 מיליארד דולר בין ה-20 ל-26 באוגוסט.
"אנחנו עומדים להמשיך ולראות תנודתיות. הפד מודע לתנודתיות ולא הייתה מצפה להעלאת ריבית במהומה בשווקים. עם זאת, באותו זמן, הנתונים מארה"ב חזקים באופן מפתיע, וזה מאוד קשה לפד", ציינו הבוקר ב-AMP Capital Investors.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.