יו"רית מועצת הכבלים והלוויין, ד"ר יפעת בן-חי-שגב, מבקשת לחייב את החברות הוט ו-yes להשקיע בקולנוע הישראלי.
ל"גלובס" נודע כי בן-חי-שגב מתכוונת להחיות החלטת מועצה משנת 2012, במסגרתה יתקיים שימוע ציבורי, לפני החלטה בנושא. עדיין לא ידוע מה צפוי להיות ההיקף הכספי של התמיכה.
התוכנית אמורה להתקיים לצד הכוונה של המועצה להגדיל גם את חובת ההשקעה של החברות בתוכן מקורי מ-8% מסך ההכנסות, ל-9%.
עוד נודע כי על-פי היוזמה, חברות הכבלים והלוויין לא יתמכו בקולנוע ישראלי ממוסד ומיינסטרימי, והכוונה היא להכיר רק בתמיכה בגופים פריפריאליים, שזה להם ניסיון קולנועי ראשון, או כאשר הנושא העומד במרכז היצירה לא שייך לקולות הממוסדים המרכזיים.
בכך מאתגרת המועצה את הכוחות הכלכליים המרכזיים בשוק הפקת הקולנוע, ובהם משה אדרי העומד בראש יונייטד קינג. אדרי נחשב לכוח דומיננטי גם בטלוויזיה הרב-ערוצית, לאור אחזקותיו בחברת הערוצים טלעד ובערוץ הסרטים הישראלים בחברת הלוויין.
השקיעו בקולנוע בעבר
חברות הכבלים והלוויין אינן מחויבות כיום בהשקעה בקולנוע, אולם הם מזוכות על השקעה שכזו, ולאורך השנים השקיעו הגופים בכמה סרטים. בחברות הביעו תמיהה על ההחלטה של המועצה להחיות את הרעיון, בעיקר לאור התוכנית עליה הצהירה בן-חי-שגב, ובה דווקא מיקוד והפחתה של כללי וחוקי הרגולציה.
על-פי בן-חי-שגב, הקולנוע והטלוויזיה הולכים והופכים להיות קרובים אלה לאלה מאי-פעם ברמת ההפקה.
יש לציין כי זכייני הטלוויזיה המסחרית, רשת, קשת וישראל 10 - אשר נמצאים במצב כלכלי קשה הרבה יותר מזה של הטלוויזיה הרב-ערוצית - מחויבים בהשקעה בקולנוע הישראלי ב-4.2 מיליון שקל כל אחד.
מחברת הוט נמסר בתגובה: "אנו מופתעים לשמוע על קיום שימוע בנושא, לא קיבלנו כל הודעה על כך".
מחברת yes נמסר: "טרם קיבלנו הזמנה לשימוע, לכשנקבל נתייחס בהתאם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.