לשף אסף גרניט יש את כל הסיבות להיות מבסוט; אז למה הזעם?

זו השנה של קבוצת מחניודה ושל השף אסף גרניט בפרט ■ מחניודה הוכתרה כאחת מ-100 המסעדות הטובות בעולם, פלומר נבחרה למסעדת השנה בלונדון, ויש לו תוכנית טלוויזיה חדשה וסיכוי לא רע לזכות בכוכב מישלן ■ ובכל זאת, הוא כועס

קרש בשרים / צילום: יהב יעקב

"ביום שבו מסעדת פלומר תקבל כוכב מישלן, אני אקעקע כאן: 'שאט דה פאק אפ'", אומר אסף גרניט, מצביע על קצה עצם הבריח ומעביר באיטיות את האצבע עד הכתף: "לסתום לכל הנשמות הטובות את הפה". עם ההצלחה של קבוצת מחניודה קשה להתווכח. במדינה שבה מארחות מרימות גבה כשמצלצלים לוודא שיהיה מקום לשבע בערב לעוד שבוע, ב"מחנה", כפי שמכנים אותה העובדים, המקומות לשני סבבי ארוחת הערב מוזמנים חודש מראש.

זרם הפרסים שבהם עוטרה המסעדה (מגזין האוכל האמריקאי והנחשב "פוד אנד וויין" הכתיר אותה כאחת מ-100 המסעדות הטובות בעולם, שמצדיקה עלייה לרגל, וזו רק דוגמה אחת) הפך לשיטפון השנה, כשאחותה הלונדונית והקטנה פלומר הוכתרה למסעדת השנה בלונדון, הן על-ידי עורכי מגזין טאטלר והן על-ידי GQ המקומי. גרניט ושותפיו אינם מתביישים להתחיל לפנטז כעת על כוכב המישלן הראשון, אפשרות סבירה בהחלט, שיכולה לקרות עוד השנה.

זו השנה של קבוצת מחניודה, ושל גרניט - בפרט. אחרי שנים שעמל על ביסוס המסעדות בקבוצה - כעת יש חמש, והיד עוד נטויה - ופיתוחן ואחרי שיפוט ב"משחקי השף", השנה נקצרים הפירות. הוא עצמו נכנס סופית לליגת העל של השפים והפך לשם מוכר בכל בית, עוד לפני שעולה בסוף החודש הבא התוכנית החדשה בכיכובו - "מהפכה במטבח", וריאציה על הסדרה המצליחה של גורדון רמזי - "סיוטי מטבח" (Kitchen Nightmares), שבמסגרתה יעזור למסעדות בקשיים. "קצב הגדילה שלנו היה תמיד מטורף, מההתחלה. אבל השנה פתאום הגיעה ההכרה מהטלוויזיה ומלונדון".