הסטארט-אפ הישראלי HOLA הודיע היום (ד') על גיוס של 17 מיליון דולר בהובלת Iris Capital, קרן ההשקעות של חברת אורנג' ותאגיד הפרסום פובליסיס, לצד קרן מגמה הישראלית , קרן הורייזון של לי קא שינג, DFJ ואחרים. בסך-הכול גייסה החברה עד היום סכום של 30 מיליון דולר.
החברה פיתחה שירות ותוסף שמאפשרים לעקוף חסימות וצנזורה של אתרים ואפילו ממשלות כדי להתחבר למעשה לכל אתר בעולם. השירות מבוסס על טכנולוגיית Peer to Peer (P2P, ומאפשרת למשל לגולש ישראלי להתחבר לשירותי התוכן הטלוויזיוני של נטפליקס בארה"ב כאילו היה משתמש אמריקאי ולא משתמש מישראל, שפה השירות חסום בגלישה רגילה. על עיקרון דומה, גולש מסין יכול להתחבר למנוע החיפוש של גוגל דרך השימוש ב-HOLA, שבשימוש רגיל חסום למשתמשים סיניים בעקבות נהלי צנזורה שמפעיל הממשל הסיני.
החברה מעדכנת כי לשירות רשומים 53 מיליון משתמשים ומדי יום מצטרפים יותר מ-100 אלף משתמשים חדשים. בשנה שעברה הוסיפה שירות נוסף בשם Luminati, שמאפשרת כריית נתונים מבוססת P2P, שמאפשרת לעסקים לקצור נתונים מקוונים תחרותיים. שירות זה אמנם הסב לחברה מודל עסקי ורווחיות, אך גם העלה אותה לכותרות בתחילת השנה באופן שלילי.
זאת, בעקבות האקר מחשבים שתקף אתר בשם 8chan באמצעות השירות של HOLA ויצר מתקפת DDoS, שמורה לכמות גדולה של מחשבים להיכנס בו-זמנית לתוך אתר מסוים ולקרוס תחת העומס. למעשה, השירות העסקי אפשר לעסקים לרכוש רוחב פס של משתמשים בשירות ולנצל אותו למטרתם. בחברה ציינו כי תיקנו את הפרצות, אך לא ברור אם כולן תוקנו ובכל זאת העניין פגע בתדמית החברה.
היום הכריזה החברה על השקת שירות נוסף, שלטענתה יאפשר לקצץ ב-50% את עלויות הווידיאו של משדרים תוך שיפור מהירות העלאת הווידיאו באינטרנט ואת איכות הסטרימינג. השירות מבוסס על רשת גלובלית של שרתים ייעודיים שמזרימים וידיאו ממספר רב של מקורות במקביל עבור סרטון בודד באמצעות טכנולוגיית ה-P2P של החברה. ב-HOLA ציינו כי מדובר בשוק של 5 מיליארד דולר שבו פועלות שחקניות כמו אמזון ואקמאי.
"האצת האינטרנט הוא תחום שריתק אותנו מאז ומתמיד," אמר עופר וילנסקי, מנכ"ל HOLA. "לקחנו את כל מה שלמדנו מהקמה וניהול של רשת P2P עם 53 מיליון המשתמשים ובנינו רשת CDN P2P המאגדת את משאבי השרתים, בכדי לאפשר התייעלות ויכולות חדשות המעניקים לשדרני וידיאו חיסכון עלויות עם איכות משופרת".
בחברה מציינים כי חלק מההון בסיבוב זה גויס באמצעות רכישת מניות ישירה של העובדים. "זהו נוהל קבוע ב-HOLA שנועד לאפשר לעובדים להרוויח מתרומתם להצלחתה המתמשכת של החברה", הסבירו ב-HOLA.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.