המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ה') בירידות חדות. זאת ברקע לחשש הגובר מהצניחה המתמשכת במחירי הסחורות ומפני האטה בכלכלה הגלובלית. פרשת זיהום האוויר בפולקסווגן עדיין מרכזת עניין.
המסחר בוול סטריט ננעל אתמול בירידות כאשר מדד ה-S&P נסחר בשפל של שבועיים. הטריגר שהוביל לירידות בשוקי העולם בימים האחרונים היה שילוב של ירידה במחירי הסחורות ורצף של נתונים מאכזבים מסין. אתמול מחיר הנפט צנח ביותר מ-4% ומדד מנהלי הרכש בסין צנח לשפל של יותר מ-6 שנים.
נגיד הבנק המרכזי האירופי מריו דראגי הוסיף לסנטימנט השלילי כאשר אמר כי אומנם קיימים סיכונים לצמיחה בכלכלה הגלובלית אך מוקדם עדיין לדעת האם יש צורך בהגדלת התוכניות לרכישת אג"ח של הבנק.
"העולם מתעורר למציאות שבה הצמיחה הגלובלית לא תשוב אף פעם למה שהיא הייתה", מציין קירק ספאנו, בטור דעה שכתב במרקטווץ'. "השאלה שרבים שואלים כעת היא האם השווקים יחוו קריסה דומה לזו שהייתה ב-2008? אני לא חושב, אך המשקיעים צריכים להבין שנכנסנו לשוק דובי נורמלי. ברוכים הבאים לשוק הדובי".
בגרמניה פורסם היום מדד ה-IFO הבוחן את הסנטימנט העסקי במדינה. המדד רשם קריאה של 108.5 נקודות בספטמבר לעומת קריאה של 108.4 נקודות באוגוסט. בשוק ציפו לקריאה של 107.9 נקודות. חשוב לציין שהשיפור בסנטימנט נרשם למרות תחזיות הצמיחה המאכזבות בסין, שנחשבת ליעד היצוא המרכזי של גרמניה.
פרשת התרמית בתאגיד הרכב פולקסווגן ממשיכה לעמוד במוקד. אתמול הודיע המנכ"ל מרטין ווינטרקורן כי הוא מתפטר מתפקידו בעקבות הפרשה. "פולקסווגן זקוקה לדף חדש", אמר ווינטרקורן. "אני מפנה מקום בשביל התחלה חדשה. אני עושה זאת לטובת החברה למרות שאינני סבור שפעלתי לא כשורה".
סקטור הרכב באירופה בולט במסחר והיום זו תורה של BMW לרשום ירידה חדה.
הניקיי בשפל של שבועיים
המסחר בבורסות אסיה ננעל היום (ה') במגמה מעורבת לאחר נעילה שלילית בוול סטריט אתמול. הבורסה ביפן חזרה היום מחופשה של 5 ימים ומדד הניקיי איבד יותר מ-2%. הבורסה בשנחאי ננעלה בעליות לאחר שנפלה בימים האחרונים בצל נתוני מאקרו מאכזבים.
בזירת המאקרו פורסם היום ביפן מדד מנהלי הרכש בתחום הייצור, שרשם קריאה של 50.9 נקודות בספטמבר, לעומת קריאה של 51.7 נקודות באוגוסט. המדד אומנם שמר על קריאה גבוהה מ-50 נקודות, הרמה המעידה על התרחבות בפעילות, אך ירד בפעם הראשונה מזה שלושה חודשים.
השערורייה בחברת פולקסוואגן גררה את כל סקטור הרכב לירידות. מניית טויוטה ירדה ביותר מ-1.5%, ניסאן, סוזוקי והונדה, צללו עד כ-4%. מניית סופטבנק נופלת קרוב ל-6%. גם מניות הפיננסים ביפן נסחרו במגמה שלילית. נציין את נומורה הולדניג ומיזוהו פייננשל שיורדות עד כ-2%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.