עסקה של 811 מיליון דולר נרקמה במיקום לא שגרתי - מסעדה מזרחית ביקנעם - ויצאה אל הפועל רשמית אתמול, כשמלאנוקס הודיעה על רכישת איזיצ'יפ .
"איל ואני נפגשים תדיר, בכל פעם במסעדה אחרת ביקנעם, ומחליפים רעיונות", סיפר היום (ה') במסיבת עיתונאים אלי פרוכטר, מייסד ומנכ"ל איזיצ'יפ, על הקשר עם איל וולדמן - מייסד ומנכ"ל מלאנוקס. "היה די ברור שבאיזשהו יום נתחבר. תמיד קיוויתי שאיזיצ'יפ תקנה את מלאנוקס, אבל יצא הפוך, וזה ממש לא משנה. יש פה הזדמנות לייצר חברה ישראלית גדולה, חזקה, ואני חושב שאין מתאים מאיל להוביל חברה כזאת".
"דיברנו על המיזוג מספר שנים", אמר וולדמן. "ישבנו הרבה במסעדת 'אל באבור' ביקנעם והעלינו כמה קילו ביחד. בשנים האחרונות, הקונסטלציה לא התאימה. עכשיו הקונסטלציה נכונה".
לדברי וולדמן, "העסקה טובה לבעלי המניות של שתי החברות. איזיצ'יפ חברה מאוד רווחית, שעושה דברים מאוד חכמים. יש לה יכולות עיבוד משמעותיות, אלמנטים שהיו חסרים לנו. השילוב של צינורות מאוד מהירים עם האינטליגנציה של העיבוד יאפשרו למלאנוקס לא רק להעביר דאטה אלא גם לעבד אותו, ולהוסיף יכולות אבטחת סייבר, offload ועוד. אנחנו שמחים לקבל את הצוות שאלי גידל. ראיתי אתמול ממש דמעות אצל עובדי איזיצ'יפ שאוהבים וקשורים לאלי".
איזיצ'יפ פונה בעיקר לשוק ספקי השירותים דרך לקוחותיה, אך עם רכישת טילרה ב-2014 היא התרחבה לשוק ה-data center ולדברי פרוכטר, שם מגיע החיבור ההגיוני עם מלאנוקס.
וולדמן ציין שהתכנון הוא בשלב ראשון לקחת את מוצרי איזיצ'יפ ולהציע ללקוחות מלאנוקס, כולל לחברות מתחום השרתים והאחסון, ולהפך, את מוצרי מלאנוקס ללקוחות איזיצ'יפ. בשלב השני - ב-2017-2018, יושקו מוצרים שכוללים את הידע של שתי החברות. "מאוד נשמח להגדיל את ההכנסות של מלאנוקס מסיסקו, הלקוח הכי גדול של איזיצ'יפ. אולי יחד נוכל לשמר את סיסקו כלקוח. בנוסף נוכל להוסיף לרשימת הלקוחות של מלאנוקס את Huawei ו-ZTE ולהגדיל את ההכנסות", אמר וולדמן.
סיסקו, נזכיר, מהווה 35% מהכנסות איזיצ'יפ אך לפני כמה חודשים הודיעה שלא תשתמש במעבדי הדור הבא של איזיצ'יפ, אלא בפיתוח פנימי שלה. וולדמן ופרוכטר התייחסו גם לנושא זה. לדברי פרוכטר, הפגיעה בהכנסות תהיה ב-2019-2020 ועד אז לא צפויה בעיה. "אין ספק שגם לבד, איזיצ'יפ הייתה מצליחה לקזז את הפגיעה, ויחד עם מלאנוקס בוודאי. ההחלטה של סיסקו גם יכולה להשתנות, אנחנו לא חושבים שנאמרה המילה האחרונה בנושא".
החלטת סיסקו הביאה במאי האחרון למחיקת רבע משוויה של איזיצ'יפ, שמאז התאוששה. המו"מ עם מלאנוקס החל באותה תקופה. "כשהתחלנו לדבר, המניה הייתה ב-15 דולר, והפרמיה שדרשתי הייתה 70%", אמר פרוכטר. העסקה נסגרה ב-25.5 דולר למניית איזיצ'יפ, 16% מעל מחיר הנעילה שלשום. "ככל שהזמן עבר ופרסמנו תוצאות טובות וכמה זכיות בחוזי-תכנון בתחום ה-data center, המניה קפצה והפרמיה הצטמצמה. צריך להסתכל על הפרמיה על המחיר של 30-90 יום קודם".
פרוכטר הדגיש כי "כחברה ציבורית אנחנו כמובן מחויבים למקסם את השווי לבעלי המניות ולכן עשינו כל מה שצריכים לעשות. כשיתפרסם הזימון לאסיפת בעלי המניות (לאישור העסקה, ש.ח.ו), הוא יכלול את כל התהליך. הדברים נעשו בכובד ראש".
"המו"מ היה מאוד מעניין", אמר וולדמן. על מימון העסקה הוא הוסיף כי "נממן מכסף שיש לנו בבנק, ומהלוואה של 300 מיליון דולר ממספר בנקים. הכסף היום בסה"כ זול, וזה מה שהמשקיעים מצפים מאיתנו לעשות. החברה תמשיך לייצר מזומנים ולא תהיה בעיה משמעותית להחזיר את החוב".
פרוכטר סיכם במבט לאחור את התקופה של איזיצ'יפ כחברה עצמאית. "איזיצ'יפ קמה בזמן שהיו בשוק מעבדי הרשת כ-25 חברות מתחרות, גם גדולות. עם השנים הצלחנו לייצר טכנולוגיה חדשנית ופורצת דרך, והגדלנו את נתח השוק. לפני שנתיים-שלוש הפכנו לשחקן מוביל בשוק, כששחקנים אחרים כולל מארוול וברודקום יצאו ממנו. איזיצ'יפ היא חברה מדהימה עם אנשים מדהימים וטכנולוגיה מדהימה, שמורת טבע בשוק ההיי-טק. אנחנו מאוד גאים במה שעשינו".
"אנחנו מסתכלים על השוק ורואים קונסולידציה", הוסיף פרוכטר. "עסקאות ענק של ברודקום-אבאגו, אינטל, שוק הסמיקונדקטור הולך להיות שוק של חברות גדולות וחשבנו שזה נכון להיות חלק מחברה גדולה".
עם זאת, גם אחרי הרכישה, מלאנוקס לא תהיה מענקיות התעשייה - רחוק מזה. האם זה אומר בהכרח שגם היא, בשלב מסוים, תימכר ולא תמשיך כחברה עצמאית? לדברי וולדמן, "מלאנוקס תישאר עצמאית כל עוד מועצת המנהלים תחשוב שה-return on investment והיכולת לגדול עצמאית גבוהים יותר מאשר במכירה. אנחנו מאמינים שאנחנו יכולים לגדול גם אורגנית ועם איזיצ'יפ גם בהכנסות וגם ברווחים".
מה יעשה פרוכטר?
"אני מקווה שאלי יישאר בתמונה", אמר וולדמן במהלך מסיבת העיתונאים. כשפרוכטר נשאל מה התוכניות שלו, הוא השיב בחיוך: "הייתי כנראה צריך להופיע כאן עם חולצת הוואי וכפכפים. בחודשים הקרובים אעזור לאיל באינטגרציה, ואני מאוד רוצה שזה יצליח. מאוד חשוב לי שאנשים שלי ייהנו בחברה המשותפת. ברגע שזה יקרה - אני השנה בן 60, ואני חושב שזה מספיק. שנת מנכ"ל זה כמו שנה של כלב, 7 שנים. אני יכול לספר לכם בסוד, יש לי בבית את האקווריום הביתי הכי גדול בעולם, 35 אלף ליטר, כמו בריכה. פעם בשבוע אני צולל ומנקה. עכשיו אצלול כל יום".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.