השקל הוסיף גם היום (ו') להתחזק מול המטבעות הזרים העיקריים, כאשר הדולר ירד ב-0.13% ושערו היציג נקבע על 3.816 שקלים, בעוד האירו ירד ב-0.75% ל-4.335 שקלים.
בשוקי המט"ח, המניות והאג"ח מנסים לפענח את הצעד הבא של הפדרל ריזרב. הבנק המרכזי עתיד להכריע בסוף החודש האם להעלות את הריבית בארה"ב, לראשונה מאז 2006, אך רוב התחזיות הן כעת כי הפד יבחר לעכב את שינוי שיעור הריבית ל-2016.
בארה"ב, מקבץ של נתוני מאקרו חלשים הרגיעו במעט את חששות המשקיעים, אשר כעת מצפים להחלטת הריבית בסוף החודש, אך רוב האנליסטים מעריכים כי הפדרל ריזרב יבחר להמתין עם העלאת ריבית ראשונה בארה"ב מאז 2006 לשנה הבאה.
בסין, מוקד עניין מרכזי של הפד, יפורסם ביום ב' הקרוב נתון התמ"ג לרבעון השלישי של השנה, והתחזיות לא מעודדות במיוחד. הכלכלה הסינית צפויה אומנם להמשיך לצמוח בקצבים נאים, אך התחזית היא לעלייה של 6.5% בחישוב שנתי, קריאה ראשונה מתחת ל-7% מאז פרוץ המשבר הפיננסי של שנת 2008.
בבנק אגוד מספקים הבוקר גבולות גזרה טכניים לצמד דולר-שקל: נקודות התמיכה הקרובות הן 3.78 שקלים ו-3.746 שקלים, בעוד שנקודות ההתנגדות מצויות על פי כלכלני הבנק ב-3.9316 שקלים ו-3.97 שקלים.
[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.