המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ג') בירידות, לאחר נעילה חיובית אתמול בוול סטריט ובצל התנודתיות במחירי הנפט וההאטה בכלכלת סין. המשקיעים דרוכים לקראת פגישת הריבית של הבנק המרכזי האירופי ביום חמישי.
היום צפויה יו"רית הפד ג'נט ילן לשאת דברים באירוע כלכלי. המשקיעים, כרגיל, יחפשו רמזים למועד שבו הבנק המרכזי ישנה כיוון ויעלה את הריביות. האם לאור התייצבות השווקים בימים האחרונים הפד ייבחר להעלות את הריביות בפגישת הריבית בשבוע הבא?
גורם נוסף שמוביל לדריכות בשווקים הוא פגישת הריבית והמדיניות המוניטארית בגוש האירו ביום חמישי הקרוב. אומנם מרבית הכלכלנים מעריכים כי נגיד ה-ECB מריו דרגי יותיר את תכנית רכישות האג"ח על כנה, אך קיימות גם ספוקלציות לפיהן דרגי יפתיע ויחליט להרחיב את התוכנית בעיקר בצל ההאטה בכלכלה הגלובלית.
בגרמניה פורסם היום מדד המחירים ליצרן שנפל ב0.4% בספטמבר וב-2.1% בשיעור שנתי, הירידה החדה ביותר מאז פברואר. בשוק ציפו לירידה של 0.1% ו-1.8% בשיעור שנתי.
עונת הדוחות באירופה ובארה"ב ממשיכה לרכז עניין. ענקית התוכנה SAP דיווחה היום על עלייה של 19% ברווח התפעולי ברבעון השלישי של השנה וצופה כי ההכנסות מפעילות הענן שלה יעקפו את התחזיות המוקדמות ברבעון הרביעי.
הבנק השוודי Swedbank דיווח כי הרווח התפעולי ברבעון השלישי ירד ל-597 מיליון דולר. מניית הביוטכנולוגיה Actelion העלתה היום את תחזית הרווח השנתית שלה ב-20%. חברת האופנה המקוונת Asos דיווחה על עלייה של 1% ברווח הנקי.
הנפט מגביר את החשש באסיה
נעילה מעורבת נרשמה הבוקר (ג') בבורסות אסיה ברקע עליות השערים שחתמו אמש את המסחר בוול סטריט. המשך הירידה במחירי הנפט גובה מחיר ומעכירה את הסנטימנט יחד עם נתון המאקרו החלש, שפורסם אתמול בסין.
חודש אוקטובר מסתמן כחזק ביותר מזה 4 שנים, לאחר שמדדי המניות המובילים רשמו עליות חדות בשבועות האחרונים. מדד ה-S&P הוסיף לערכו כ-6% עד כה, הנאסד"ק טיפס ב-5.8%, הניקיי טיפס בכ-5% ומדד ה-CSI 300 הסיני טיפס בכ-11%. זאת למרות נתונים כלכלים שממשיכים להצביע על האטה בכלכלה הגלובלית.
נזכיר כי בסין פורסם אתמול כי הכלכלה צמחה ברבעון השלישי של השנה ב-6.9%, קצב הצמיחה הנמוך ביותר מאז תחילת המשבר הפיננסי של 2008, אך טוב מהתחזית לעלייה של 6.5% "בלבד".
"השוק נותר בחששות בנוגע לצמיחה בסין. הדולר בולט לחיוב, וזה לא בגלל שהשוק מתמחר העלאת ריבית על ידי הפדרל ריזרב באוקטובר או בדצמבר", ציינו ב-Australia & New Zealand Banking Group.
"הנתון הרשמי של צמיחת התמ"ג צריך להילקח בחשבון עם גרגר מלח. בעיות עם חישוב התוצר, יחד עם לחץ פוליטי לעמוד ביעדי הצמיחה, הכל יחד מסתכם לעובדה כי שיעור הצמיחה הרשמי לא הואט בקצב כפי שנתונים של צדדים שלישיים מראין", ציינו ב-Capita Economics.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.