"הדוחות הרבעוניים המתייחסים לרבעון השלישי והרביעי לשנת 2015 המצביעים על ירידה במכירות וברווחיות של החברות הם זמניים ונקודתיים ואינם מלמדים על מגמה עתידית". כך אומר בני מוזס, מנכ"ל בית ההשקעות כוון, בשיחה עם "גלובס".
מוזס לא מתרגש מהטלטלות האחרונות בשווקים ומעריך כי המגמה ארוכת הטווח עדיין למעלה. "הגורם שסחף את מדד ה-S&P 500 כלפי מטה הוא הנפט והתעשיות הקשורות לענף זה וזאת כתוצאה מתמחור נמוך של הנפט בחודשים האחרונים אשר לדעתי צפוי להישאר כך גם בחודשים הקרובים וייתכן שגם במהלך השנה הקרובה. אנו רואים את ההשפעות שיש לכך על הדוחות הרבעוניים הנמוכים של חברות רבות. כתוצאה מירידה בביקושים הכלל עולמיים ובעיקר בסין, אנו רואים למעשה ירידת מחירים בחלק ניכר של חומרי הגלם כגון: אלומיניום, פלדה, נחושת וכד'".
בנוסף, "חברות בינלאומיות הפועלות בעיקר מחוץ לארה"ב סובלות מקיטון מסוים ברווחיות בשל התחזקות הדולר. להערכתי, קיטון בתקבולים וברווחיות של חברות אלה ושל חברות הנפט והתעשיות הנלוות אליו משפיעות באופן ניכר על התל"ג האמריקאי שצפוי להישאר ברמה נמוכה ולגדול בפחות מ-3% במהלך השנה הקרובה לעומת הערכות גבוהות מנתון זה שהתקבלו עד לפני מספר שבועות בודדים", הוא אומר.
- מה בנוגע לאינפלציה?
"אם נוסיף לכך את האינפלציה הנמוכה וקיטון בשיעור היווצרות מקומות העבודה במשק האמריקאי בחודשים האחרונים הרי שתתקבל תמונה אשר מצביעה כי הסיכון מדפלציה גבוה יותר מהסיכון לאינפלציה, שלמעשה אינה קיימת היום כלל".
"אני רוצה לציין ששיעור האבטלה בארה"ב שהתפרסם לאחרונה העומד על 5.1% הוא נתון מעוות כיוון שרבים מדורשי העבודה התייאשו מחיפושיהם ויצאו ממעגל האבטלה הרשמי. הערכות מדברות על מיליוני אנשים שיצאו ממעגל מחפשי העבודה בשל סיבה זו ולכן הנתון שהתפרסם אינו משקף נכונה את המציאות בפועל. למעשה שיעור האבטלה האמיתי נע בין 8% ל-10% במשק האמריקאי, נתון המטריד מאוד את גורמי הממשל הערים לנתונים אלה והוא מקל נוסף התקוע בגלגלי הבנק המרכזי וראשי הפד לנושא העלאת הריבית אשר כפי הנראה לא תועלה בחודשים הקרובים".
- אז מתי אתה רואה עלייה בריבית?
"ראשי הפד' מציבים למעשה 4 יעדים חיוביים על מנת ליצור סביבה כלכלית שתתאים להעלאת הריבית: התאוששות בצמיחה שתעמוד על יותר מ-2.5% בשנה קרי, תל"ג גבוה, קיטון משמעותי באבטלה, עלייה באינפלציה לכוון ה-2% - 2.5% וגידול ממשי בשכרו של הצרכן האמריקאי".
לכן, "בשלב זה זו תהיה טעות להיכנע לקולות מסוימים בפד' הטוענים "שחייבים לעשות משהו" ופונים לפתרון של העלאת הריבית. העלאת הריבית עוד לפני שראינו שיפור בארבעת היעדים יגרמו להמשך התחזקותו של הדולר, לקיטון בייצוא וגידול בייבוא וכתוצאה קיטון בתל"ג האמריקאי. מצב האבטלה בארה"ב המצטרף לחולשה שמפגינות כלכלות סין ואירופה וסכנת הדפלציה המתגלגלת ומתהווה בכלכלה האמריקאית כל אלה מהווים נימוק מבוסס מדוע להערכתי העלאה הריבית בארה"ב הולכת ומתרחקת למועד הנמצא אי שם ב-2016. אגב, אם המצב לא ישתפר בחודשים הקרובים לא אתפלא אם נהיה עדים להרחבה כמותית נוספת שיבצע הבנק המרכזי האמריקאי".
- אז מה הולך לדעתך לקרות בשוק המניות?
"סקטורים רבים במשק האמריקאי הפונים בעיקר לשוק המקומי כגון: תעשיה, מסחר, בריאות, קמעונאות כולל מסעדות, פיננסים, טכנולוגיה כולל סייבר, מוצרי בנייה, ריהוט וציוד ביתי וכו' ענפים אלה ימשיכו להגדיל מכירות ורווחיות גם ברבעונים הנוכחיים שלישי ורביעי השנה. למשל, חברות כמו סיטי , מוהוק תעשיות , CVS , צ'ק פוינט או גיליאד סיינס .
- אז מה השורה התחתונה שלך?
"רוב האנליסטים הבכירים מעריכים כי בשנת 2016 צפוי גידול במכירות וברווחיות של החברות הנסחרות ב-S&P 500 לעומת 2015 - נתונים אשר יתמכו בשוק חיובי בשנת 2016".
*** בני מוזס הינו מנכ"ל בכוון בית השקעות, העוסק בניהול השקעות והוא עשוי להחזיק ולסחור בני"ע המוזכרים בכתבה זו. אין לראות במאמר זה משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או הצעה לרכישת יחידות הקרן ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד, ואין לראות במידע ייעוץ ואין הוא מהווה תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים עשויים להחזיק ולסחור את הניירות המוזכרים לעיל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.