נעילה מעורבת באירופה; הסוחרים ממתינים לבנקים המרכזיים

מדד הסנטימנט העסקי בגרמניה (IFO) ירד לרמה של 108.2 נק' באוקטובר ■ היום תחל פגישה של המפלגה הסינית, בציפייה לקבוע תוכנית חמש-שנתית למדינת הענק

בורסה / צילום: רויטרס
בורסה / צילום: רויטרס

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ב') במגמה מעורבת, ברקע לגל העליות שחתם את המסחר בשוקי העולם בימים האחרונים. המשקיעים עדיין מגיבים להצהרות של הבנקים המרכזיים באירופה ובסין בדבר התמריצים לשוק ודרוכים לקראת החלטת הריבית של הפד בהמשך השבוע.

האופטימיות בשווקים הגיעה לאחר שהבנק המרכזי האירופי רמז בסוף השבוע כי הוא אכן בוחן הרחבה של תוכנית רכישות האג"ח במטרה להאיץ את הצמיחה. השווקים קיבלו זריקת עידוד גם מהצעד של הבנק המרכזי הסיני, שהחליט לחתוך את הריבית ב-0.25% (על כך בהמשך).

בזירת המאקרו פורסם היום מדד הסנטימנט העסקי (IFO) שירד לרמה של 108.2 נקודות באוקטובר לעומת 108.5 נקודות בספטמבר, הרמה הנמוכה ביותר מזה כשלושה חודשים. אנליסטים בשוק ציפו לקריאה של 107.8 נקודות. הקריאה הנמוכה יחסית התקבלה בעקבות פרשת התרמית בפולקסווגן, שערערה את סקרטור הרכב בגרמניה.

עונת הדוחות באירופה עדיין מרכזת עניין. חברת Philips הגרמנית דיווחה על רווח נקי של 324 מיליון אירו ברבעון השלישי של השנה, לעומת הפסד של 103 מיליון אירו בתקופה המקבילה אשתקד.

ענקית הפרסום WPP דיווחה על עלייה של כ-6% בהכנסות הרבעון השלישי, בעוד יצרנית הרכב פיז'ו דיווחה על עלייה של 3.2% בהכנסות הרבעון אך מחזור המכירות נפל בכ-4.3%.

נעילה מעורבת באסיה

מגמה מעורבת נרשמה הבוקר (ב') בבורסות אסיה ברקע המגמה החיובית המובהקת שנעלה את המסחר בוול סטריט בסוף השבוע. הסוחרים במזרח הגיבו בנוסף להפחתת הריבית המפתיעה בסין ביום ו' האחרון.

הבנק המרכזי של סין הוריד כאמור את שיעור הריבית שלו. הבנק הוריד את הריביות ב-0.25% כך שהריבית שלו על פיקדונות ירדה ל-1.5% לשנה והריבית על הלוואות ירדה ל-4.35%. הבנק חתך גם את דרישות יחס ההון המוטלות על הבנקים, במטרה לנסות ולהחיות את הצמיחה כלכלית המאטה על-ידי הגברת הנזילות ושמירה על צמיחה יציבה באשראי.

זוהי הפעם השישית מאז חודש נובמבר 2014 שהבנק הסיני מוריד את שיעורי ריבית הבנצ'מרק שלו.

בשווקים ממתינים כעת לפגישת המפלגה בסין מהיום ועד יום ה', זאת בציפייה לקבוע תוכנית חמש-שנתית למדינת הענק. טרם המפגש, הצהיר ראש הממשלה כי סין מעולם לא הצהירה כי הכלכלה צריכה לצמוח השנה ב-7%.

ומה באשר לכלכלת יפן? האסטרטג הראשי ב-Mizuho Trust Bank מציין הבוקר כי "הכלכלה היפנית חלשה יותר מאשר הייתה בחודש אוגוסט ואין שום סימן להתאוששות. השווקים מצפים לצעדי הקלה מצד הבנק המרכזי".

בגזרת המניות, מניות חברות הביטוח ובתי הברוקראז' ריכזו עניין חיובי רב. נציין את Haitong Securities ואת Citic Securities.

[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]