המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ו') במגמה מעורבת, כשהמשקיעים מנסים להבין את הכיוון אליו הולכים הבנקים המרכזיים בעולם. גם באסיה ננעל המסחר בבורסות המרכזיות במגמה מעורבת, על רקע יציבות במדיניות המוניטרית ביפן.
בינתיים, נראה כי המדדים בארה"ב ובגרמניה יסגרו את החודש הטוב ביותר מאז 2011 ו-2009, בהתאמה. המדדים באסיה סגרו את החודש הטוב ביותר מאז ינואר 2012.
בזירת המאקרו האירופאית פורסם היום כי האינפלציה בגוש האירו נותרה אפסית באוקטובר, כצפוי, לאחר שיעור שלילי של 0.1% בספטמבר.
כמו כן פורסם היום כי שיעור האבטלה עמד על 10.8% בספטמבר, לאחר 10.9% באוגוסט.
הבנק המרכזי ברוסיה הותיר את הריבית המרכזית ללא שינוי ברמה של 11%, אך אותת כי יחתוך את הריביות בחודשים הקרובים בעיקר בשל הירידה הצפויה באינפלציה.
בגזרת הדוחות, RBS, ש-73% ממנו מוחזקים על ידי ממשלת בריטניה, דיווח על הפסד תפעולי ברבעון השלישי של 842 מיליון ליש"ט.
הבנק המרכזי של יפן הותיר היום את המדיניות המוניטרית שלו על כנה ולא הרחיב את תוכנית התמריצים שלו. הבנק הודיע כי הוא עדיין מחויב להגדיל את הבסיס המוניטרי שלו, כלומר את ההרחבה הכמותית, בשיעור שנתי של 80 טריליון ין.
עוד ביפן, היום פורסם נתון מדד המחירים לצרכן, שללא מחירי המזון הטרי ירד ב-0.1% בספטמבר, לעומת הצפי לעלייה של 0.2%.
השבוע הודיע הפד כי הוא דוחה שוב את שינוי המדיניות המוניטארית והעלאת הריביות ומתיר אותן על כנן ברמה אפסית. הגורמים המרכזיים להחלטה: ההאטה בכלכלה הגלובלית והחולשה בנתונים הכלכליים שפורסמו לאחרונה בארה"ב. הפד המשיך לשמור על עמימות גם בהודעה הנוכחית והותיר את הדלת פתוחה לאפשרות של העלאת ריביות בדצמבר, כאשר הרמז היחיד בהודעה היה כי "תיתכן העלאה בפגישה הבאה".
בארה"ב פורסם אתמול אומדן הצמיחה (תמ"ג) הראשוני לרבעון השלישי, שהצביע על קצב צמיחה שנתי של 1.5% לעומת תחזיות לקצב צמיחה של כ-1.6%, והרבה פחות מאומדן הצמיחה ברבעון השני שעמד על כ-4%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.