וול סטריט חתמה את חודש אוקטובר הטוב ביותר מזה 4 שנים

בזירת המאקרו פורסמו נתוני הצריכה וההוצאה הפרטית; סנטימנט הצרכנים עלה ל-90 נק' ■ שברון ואקסון מובייל עקפו את התחזיות ■ התקציב והעלאת תקרת החוב עברו בקונגרס ■ הבנק המרכזי של יפן הותיר את המדיניות המוניטרית על כנה

בורסה עליות וול סטריט / צלם: רויטרס
בורסה עליות וול סטריט / צלם: רויטרס

בתום יום תנודתי במיוחד, המסחר בוול סטריט ננעל היום (ו') בירידות שערים, ברקע לפרסום נתוני מאקרו מעורבים ביניהם נתוני הוצאות והכנסות הצרכנים, וכן ברקע המשך עונת הדוחות. בבורסות אירופה ננעל המסחר במגמה מעורבת.

 

המדדים המובילים בוול סטריט סיכמו היום את השבוע במגמה מעורבת אך חתמו את חודש אוקטובר הטוב ביותר מזה 4 שנים. מדד ה-S&P טיפס השבוע ב-0.2% ו-8.3% באוקטובר. מדד הדאו ג'ונס ירד השבוע ב-0.5% אך הוסיף לערכו החודש 8.5%. מדד הנאסד"ק עלה השבוע ב-0.4% וסיכם את החודש בעלייה של 9.4%.

 "אנחנו ממשיכים לראות לחץ למכירת מניות ולקניית אג"ח מאחר והמשקיעים מעדיפים להחנות את הכסף שלהם בשוק האג"ח", מציין JJ  Kinahan, אסטרטג ראשי בחברת TD Ameritrade. הוא הוסיף עוד כי המשקיעים מכינים פוזיציות לקראת דוח התעסוקה בשבוע הבא, אחד משני הדוחות לפני פגישת הריבית הגורלית של הפד בדצמבר.

השבוע הודיע הפד כי הוא דוחה שוב את שינוי המדיניות המוניטארית והעלאת הריביות ומתיר אותן על כנן ברמה אפסית. הגורמים המרכזיים להחלטה: ההאטה בכלכלה הגלובלית והחולשה בנתונים הכלכליים שפורסמו לאחרונה בארה"ב. הפד המשיך לשמור על עמימות גם בהודעה הנוכחית והותיר את הדלת פתוחה לאפשרות של העלאת ריביות בדצמבר, כאשר הרמז היחיד בהודעה היה כי "תיתכן העלאה בפגישה הבאה".

בזירת המאקרו פורסמו היום לפני פתיחת המסחר נתוני ההוצאה וההכנסה הפרטית לחודש ספטמבר, שעלו ב-0.1%, מחת לצפי האנליסטים בשוק שעמד על עלייה של 0.2%. הנתונים עולה עוד כי שיעור החיסכון עלה בספטמבר לשיעור שנתי של 4.8%. 

לאחר פתיחת המסחר פורסם מדד מנהלי הרכש של שיקגו, שרשם קריאה של 56.2 נקודות באוקטובר, מעל הצפי בשוק שעמד על קריאה של 49.5 נקודו ולאחר שבספטמבר המדד ירד לרמה של 48.7 נקודות, רמה המעידה על התכווצות בפעילות. בהמשך פורסם מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישגן, שרשם קריאה של 90 נקודות באוקטובר, מעל הקריאה באומדן הקודם שעמדה על 87.2 נקודות, אך מתחת לצפי בשוק שעמד על קריאה של 92.6 נקודות.

בגזרה הפיסקלית, אתמול נסגרה עסקת התקציב בקונגרס, כאשר הסנאט העביר את התקציב לשנתיים והעלה את תקרת החוב עד מארס 2017 ברוב של 64 מול 35 מתנגדים.

ביפן, הבנק המרכזי הותיר את המדיניות המוניטרית על כנה, עם רכישות של 80 טריליון ין לשנה, אולם הוריד את תחזית הצמיחה לשנה הפיסקלית המסתיימת במארס מ-1.7% ל-1.2%.

בזירת המאקרו האירופאית פורסם היום כי האינפלציה בגוש האירו נותרה אפסית באוקטובר, כצפוי, לאחר שיעור שלילי של 0.1% בספטמבר. כמו כן פורסם היום כי שיעור האבטלה עמד על 10.8% בספטמבר, לאחר 10.9% באוגוסט.

בזירת הדוחות פרסמו היום את תוצאותיהן ענקיות האנרגיה שברון  ואקסון מובייל . שאומנם דיווח על ירידה ברווחים וההכנסות אך פחות מצפי האנליסטים בשוק. שברון  דיווחה על ירידה ברווח הנקי ל-2.04 מיליארד דולר או 1.09 דולרים למניה ברבעון השלישי, לעומת רווח נקי של 5.59 מיליארד דולר או 2.95 דולרים למניה ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות ירדו ל-32.77 מיליארד דולר ברבעון. עם זאת, שברון עקפה את התחזיות המוקדמות שציפו לרווח נקי של כ-76 סנט למניהעל הכנסות של 27.7 מיליארד דולר. החברה הודיעה במקביל כי תקצץ עד כ-7,000 משרות בשנתיים הקרובות.

אקסון מובייל  דיווחה על רווח נקי של 4.24 מיליארד דולר או 1.01 דולרים למניה ברבעון השלישי לעומת רווח נקי של 8.07 מיליארד דולר או 1.89 דולרים למניה ברבעון הקביל אשתקד. ההכנסות נפלו ב-37% ל-67.34 מיליארד דולר. האנליסטים ציפו לרווח נקי של 89 סנט למניה והכנסות  של 63.75 מיליארד דולר.

אתמול טבע שוב היכתה את התחזיות. בשורה העליונה הציגה החברה הכנסות של 4.8 מיליארד דולר, ירידה של 5% לעומת הרבעון השלישי ב-2014 ובשורה התחתונה הסתכם הרווח הנקי בכ-1.2 מיליארד דולר, 1.35 דולר למניה, עלייה קלה לעומת הרבעון המקביל. האנליסטים צפו שטבע תדווח על הכנסות של 4.76 מיליארד דולר ורווח של 1.28 דולר למניה. לשנה כולה הצפי הוא להכנסות של 19.43 מיליארד דולר ורווח של 5.32 דולר למניה.

ענקית התרופות פייזר מנהלת מגעים לרכישת יצרנית הבוטוקס אלרגן , עסקה שעשויה להיות עסקת המיזוג הגדולה ביותר השנה. שווי השוק של אלרגן עומד על 113 מיליארד דולר, ושל פייזר עומד על 219 מיליארד דולר.