יום המסחר בבורסות אירופה ננעל בירידות שערים בשיעור מירבי של 1%, בהמך לירידות בוול סטריט על רקע המשך הירידה במחירי הנפט.
דוח מלאי הנפט שפורסם היום (ד') בארה"ב הצביע על ירידה מפתיעה במלאים, לראשונה מזה 3 חודשים: 3.6 מיליון חביות נפט נגרעו בשבוע החולף - כך פירסם משרד האנרגיה בארה"ב. זאת, לעומת תחזיות מוקדמות לעלייה של 700 אלף חביות בשבוע שהסתיים ב-5 בדצמבר.
בתגובה לדוח זינקו מיד לאחר ההודעה מחירי הנפט, בשיעור של עד 3.6%, אבל הזינוק נמחק וכעת מחיר חבית נפט מסוג WTI יורד ב-0.6% ל-37.7 דולר וחבית נפט מסוג ברנט יורד ב-0.9% ל-39.9 דולר. המחירים בשפל של 7 שנים.
בגרמניה פורסם היום המאזן המסחרי שהצביע על התרחבות בעודף המסחר באוקטובר לרמה של 20.8 מיליארד אירו, בעוד הצפי בשוק עמד על ירידה קלה לרמה של 19.2 מיליארד אירו לעומת עודף מסחרי של 19.4 מיליארד אירו בספטמבר. עם זאת, הנתונים הצביעו על ירידה בשיעור של 1.2% ביצוא באוקטובר ועל ירידה של 3.4% ביבוא. הנתונים המדאיגים מצביעים על כך שגרמניה, כמו יתר מדינות המערב שמייצאות לסן, נפגעה מהחולשה בביקושים בכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
מניות בסקטור הנפט והגז ממשיכות לבלוט במסחר. נציין את Seadrill ,Statoil ו-Tullow Oil .
באסיה ננעל היום המסחר במגמה מעורבת. בורסת טוקיו רשמה ירידה של כ-1% ואילו שנחאי עלתה קלות.
רשות האנרגיה האמריקנית הורידה אתמול את תחזית המחיר ל-WTI ב-2016 ל-50.89 דולר לחבית, לעומת התחזית הקודמת שעמדה על 51.31 דולר לחבית. את המחיר ל-2015 היא חתכה ל-49.08 דולר מ-49.88 דולר.
לדברי ג'ק אייבלין, אנליסט ראשי ב-BMO, "מה שמפריע למשקיעים זה השילוב של מחירי הנפט הנמוכים ונתוני הייצוא הגרועים בסין. התנודתיות לא מאוד מפתיעה, בהינתן העובדה שמחירי המניות גבוהים בנקודת הזמן הזו, של שינוי כיוון במדיניות המוניטרית".
בסיאול נסחרו המניות המובילות במגמה מעורבת. סמסונג אלקטרוניקס רשמה עלייה קלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.