מחירי הנפט קטעו הערב (ב') רצף ירידות של 6 ימים וננעלו היום במגמה מעורבת. חוזה ברנט נסחר בירידה של כ-0.5% לרמה של כ-38 דולר לחבית. מנגד, חוזה מסוג WTI קפץ בכ-2% לרמה של כ-36.3 דולר לחבית.
עם זאת, החששות בנוגע לגידול בהיצע הנפט מצד אחד ולקיטון מתמשך בביקושים, עדיין לא התפוגגו. "כמות הנפט שמפיקות היצואניות הגדולות צפויה לגדול משעה שאיראן תתחיל להפיק נפט ולייצא וזה כמובן משפיע מאוד על המסחר", מציינים כלכלני BMI Research בסקירה שפרסמו. הייצוא של נפט מאיראן צפוי להגיע לשיא של 6 חודשים בדצמבר, עם ממוצע יומי של 1.26 מיליון חביות.
המפיקות הגדולות במפרץ הפרסי ורוסיה הודיעו בעבר כי לא יצמצמו את התפוקה גם אם מחיר הנפט יירד לכ-20 דולר לחבית.
האנליסטית תמר אסנר מ-Nasdaq ציינה בראיון שנתנה בסוף השבוע כי "יהיה מסוכן לשלול כעת ירידה לכיוון ה-20 דולר לחבית. יש יותר מדי גורמים דוביים בשוק הנפט כרגע".
אסנר מציינת במיוחד את התחזקות הדולר שמתדלקת את היחלשות הנפט, כאשר ביום רביעי יפרסם הפדרל ריזרב את הודעת הריבית ועשוי להכריז על העלאת ריבית לראשונה מזה כעשור, מה שעשוי לחזק את הדולר.
"הסנקציות על הנפט האיראני אולי יוסרו כבר בינואר ואילו קרטל הנפט אופ"ק כבר אותת לשוק שהוא ימשיך להזרים כמויות גדולות של נפט לשוק במטרה לשמור על נתח השוק שלו, לפחות בחצי השנה הקרובה". אסנר לא צופה ירידה בעודף ההיצע בשוק הנפט לפחות עד שנת 2017, למרות הירידה החדה במספר אסדות הקידוח הפעילות בארה"ב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.