בסיכום שנת 2015 בבורסה בת"א מדד המעו"ף סיים עם תשואה של 4.3% ומדד תל-אביב 100 עם תשואה של 2.08%. במקביל, מדד MSCI אסיה נפל ב-4.5%, מדד Stoxx 600 האירופי עלה ב-6.9% וה-S&P 500 בארה"ב עלה רק ב-0.2%.
היום (ו') לא מתקיים מסחר בבורסות העולם לרגל חגיגות השנה האזרחית החדשה, כמו גם מסחר בינבנקאי במט"ח.
לקראת שנת המסחר החדשה שתחל בשבוע הבא, כלכלני בנק לאומי ממליצים שלא לבצע שינויים בהרכב תיקי ההשקעות. הכלכלנים מעריכים בסקירת סוף השבוע שלהם, כי הכלכלה הגלובלית והישראלית צפויות להמשיך ולהתאפיין בצמיחה חיובית אך מתונה, סביבת אינפלציה נמוכה ומדיניות מוניטרית מרחיבה. "במבט ל-2016, אנו סבורים כי קיים פוטנציאל לעליות שערים מתונות בשוק המקומי, תחת ההערכה שהכלכלה המקומית תמשיך לצמוח בקצב מתון, ובהנתן רמת התמחור הסבירה בשוק המניות", לדבריהם.
בלאומי ממשיכים להמליץ על חשיפה מנייתית קרובה לממוצע הרב שנתי בתיק ההשקעות. לדבריהם, "תמחור שוקי המניות בעולם סביר בהנתן קצב צמיחה חיובי אך נמוך, וסביבת נזילות גבוהה התומכת באחזקת נכסי סיכון. גורמי הסיכון בשוק - סימני שאלה לגבי קצב הצמיחה בסין, האטה בפעילות התעשייתית ובהיקף הסחר העולמי, ושינויים במדיניות המוניטרית - נותרו בעינם".
לדברי לאומי, "לאפיק המזומן ותחליפיו, המהווה 'כרית ביטחון' בתיק ההשקעות, חשיבות גבוהה בשמירה על רמת סיכון סבירה בתיק. מומלצת חשיפה משמעותית לאפיק זה, כרכיב מאזן לחשיפות בתיק שהינן ברמת סיכון גבוהה".
עוד מציינים הכלכלנים, כי "הפער בין הריביות המוניטריות של ארה"ב ושל ישראל צפוי להתרחב במהלך שנת 2016. יתכן שפער זה יביא לעלייה בתנודתיות שער החליפין. אנו ממליצים על חשיפה מט"חית בתיק ההשקעות באמצעות אחזקות באפיק המנייתי והקונצרני בחו"ל ללא גידור החשיפה המטבעית".
לגבי אפיקי האג"ח, בלאומי סבורים כי רמת המחירים גבוהה מאוד, והתשואות לאורך העקומים המרכזיים בחו"ל ובישראל צפויות לעלות בהדרגה בטווח הזמן הבינוני, כתלות במידת השיפור הכלכלי בעולם. הם ממליצים לשמור על מח"מ תיק בינוני-קצר. עוד מוסיפים, כי "קצב האינפלציה צפוי לעלות מעט במהלך שנת 2016, הן בעולם והן בישראל. כפועל יוצא, תתכן עלייה באינפלציה הצפויה כפי שהיא נגזרת משוק ההון לטווחים השונים. אנו ממליצים על אחזקה מאוזנת בין האפיק השקלי ובין האפיק הצמוד".
באשר לשוק המט"ח, בלאומי מזכירים כי הריבית בארה"ב צפויה להמשיך ולעלות בקצב מתון לאורך שנת 2016. "פתיחת פערי ריביות בין ארה"ב ובין מדינות מפותחות אחרות, במקביל לפער חיובי בקצב צמיחת התוצר לטובת ארה"ב, עשויים לתרום לחץ להתחזקות נוספת של הדולר בעולם, גם אם בשיעור מתון מאשר בשנת 2015", הם כותבים ומוסיפים, כי להתרחבות פער הריביות בין ארה"ב וישראל עשויות להיות השלכות חיוביות על הביקוש לנזילות בדולר ולמוצרי השקעה סולידיים אחרים ללא גידור שער החליפין. "התפתחות זאת, במקביל לחולשת היצוא מישראל, עשויה להביא לעלייה בתנודתיות שער החליפין של השקל, ויתכן שאף לאפיזודות של פיחות בשקל".
בנק אגוד: להמשיך להסיט כספים לחו"ל
כלכלני בנק אגוד ממשיכים להמליץ למשקיעים להסיט כספים לחו"ל ולשמור על חלוקה באפיק המנייתי של 60% חו"ל, ו-40% ישראל. מבחינת החשיפה הכללית למניות, באגוד מותירים את ההמלצה על כנה: בתיק המייצג 20% ובתיק הספקולטיבי - 36%.
לדברי הכלכלנים, "התנודתיות צפויה להימשך בשווקים בטווח הקצר בינוני הן במסחר היומי והן התוך יומי. מנגד רמת הריביות הנמוכה בארץ ובעולם ממשיכה לתמוך בחברות ובאפיק המנייתי".
בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית באגוד ממליצים על השקעה של 55% מתיק ההשקעות בארה"ב, באירופה - 23%, אסיה ללא יפן - 12% ,יפן 10%. מומלצת השקעה במניות גלובליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים.
מבחינת הסקטורים בארה"ב מומלצת השקעה בסקטור הפיננסיים על רקע העלאת הריבית וצפי להמשכה בקצב מתון, המשך הצמיחה והשיפור בכלכלה האמריקאית. בנוסף הם ממליצים על תת הסקטור - הבנקים האיזוריים בארה"ב; סקטור החברות הביטחוניות, סקטור הצריכה המחזורית בשל המשך השיפור בכלכלה, סקטור הבריאות המאופיין בחברות גלובליות יציבות בעלות תזרימי מזומנים גבוהים.
ללקוחות ספקולטיביים ניתן לתבל בתת הסקטור הביומד בשל הפוטנציאל הגלום בו. עוד ממליצים על סקטור הטכנולוגיה בדגש על הסמיקונדקטור וסקטור הפיננסיים, תת סקטור התחבורה, על רקע התייעלות החברות. בנוסף, ללקוחות ספקולטיביים באגוד ממליצים על סקטור התעופה בשל מחירי האנרגיה הנמוכים יחד עם השיפור המתמשך בכלכלה האמריקאית, שילוב הטומן פוטנציאל צמיחה להמשך עליית ערך בסקטור זה, לדברי הכלכלנים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.