חברת דוראל אנרגיה בשיתוף פעולה עם קיבוץ להב יקימו מתקן ראשון מסוגו בארץ לייצור חשמל מפסולת אורגנית ופרש בעלי חיים. המתקן יוקם בשטחי קיבוץ להב ויקלוט גם את הזבל האורגני מהקיבוצים השכנים. ההשקעה במתקן נאמדת ב-15 מיליון שקל. בשלב ראשון ייצר המתקן 0.63 מגוואט, שיוזרמו ישירות לרשת החשמל.
מתקני ביו-גז נפוצים מאוד בעולם, ובמיוחד באירופה. מנתוני הסוכנות הבינלאומית לאנרגיות מתחדשות (IRENA) עולה כי לפחות 3% מסך הביקוש העולמי לדלקים הוא של דלקים ביולוגיים, שנחשבים דלקים נקיים.
בישראל קיימת מכסה של 100 מגוואט לייצור חשמל מפסולת, שעוד לא נוצלה במלואה. רשות החשמל קבעה כי התעריף המוכר ליזמים יתחיל ב-60 אגורות לקוט"ש ויעלה לשקל לקוט"ש. במגזר העירוני קיימים 14 פרויקטים בשלבים שונים לייצור חשמל מפסולת, ובמגזר החקלאי קיימים שלושה פרויקטים בלבד.
יעקב צמח, מנכ"ל דוראל תשתיות סביבתיות מקבוצת דוראל: "אני מקווה כי שיתוף הפעולה בין דוראל, המנוסה מאוד בתחום הייזום והקמת מיזמי אנרגיה, ובין קיבוץ להב יהיה דוגמה חיובית למשקים חקלאיים נוספים, הזקוקים נואשות לפתרונות איכותיים וכלכליים למפגעים הנוצרים מהפעלת הרפתות, הלולים ושאר הפעילות החקלאית. עם הצורך בפתרונות קצה לטיפול בפסולת חקלאית ופרש בעלי חיים מצד אחד וההסדרה היצרנית של רשות החשמל מצד אחר נוצרת הזדמנות טובה לשלב בין הדברים ולהפוך את המטרד למשאב".
מקיבוץ להב נמסר: "קיבוץ להב כל הזמן מחפש פתרונות לנושא האנרגיה לתחומו ושמח על שיתוף הפעולה עם חברת דוראל".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.