הגאות בהיי-טק מעניקה רוח גבית לקרנות ההון סיכון הישראליות. נתונים של חברת המחקר IVC וחטיבת הטכנולוגיה של KPMG סומך-חייקין, אשר מתפרסמים היום, מצביעים על כך שקרנות מקומיות גייסו ב"שנת הבציר" 2015 סכום של 1.02 מיליארד דולר וקיים צפי לגיוס של עוד כ-500 מיליון דולר במהלך 2016.
עוד עולה מהנתונים כי לא פחות מ-18 קרנות חדשות גייסו הון בשנה החולפת, כאשר ארבע קרנות גייסו יותר מ-100 מיליון דולר כל אחת וגרפו במצטבר 59% מהכסף. כ-72% מהקרנות ביצעו סגירה ראשונה ב-2015.
נציין כי השנה החולפת התאפיינה בהסטת כספים לקרנות צמיחה אשר משקיעות בדרך כלל סכומים גבוהים יותר בחברות בוגרות יותר, בדרך כלל כאלה אשר רושמות הכנסות בהיקף משמעותי. הסכום הממוצע שגייסה קרן בודדת בשנת 2015 עומד כעת על 57 מיליון דולר, אולם מאחר שחלק מהקרנות ממשיכות כאמור לגייס כסף - הנתון עשוי לצמוח עד ל-82 מיליון דולר.
מריאנה שפירא, מנהלת המחקר ב-IVC, התייחסה היום למתודולוגיה של המחקר ואמרה כי "שנת בציר בעולם ההון סיכון היא השנה שבה מתחילה קרן להשקיע אחרי גיוס הון ראשוני, ולרוב ממשיכות הקרנות בגיוס הון גם בשנים הבאות. שנת 2015 היא שנת הבציר הראשונה במחזור השביעי של גיוסי קרנות הון הסיכון הישראליות, ובסיכום ביניים היא נראית מבטיחה בהחלט, עם מספר שחקנים חדשים שנכנסו לשוק הון הסיכון המקומי, ועם 13 קרנות הון סיכון בסגירה ראשונה שצפויות להמשיך את מאמצי גיוסי הון במהלך 2016. אנו מאמינים שהקרנות יצליחו להגיע לסכומי המטרה, מה שיוסיף כ-500 מיליון דולר נוספים להון הייעודי להשקעות הישראליות של קרנות בשנת בציר 2015. בנוסף, שנת בציר 2016 כבר יצאה לדרך, עם שבע קרנות הון סיכון נוספות אשר נמצאות בתהליכי גיוס, ומתכננות לגייס יותר ממיליארד דולר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.