מזה 7 שנים שב-JP מורגן ממליצים למשקיעים להיות חשופים לשוק המניות. גם כשהיו ירידות ותיקונים, בבנק המליצו ללקוחות לנצל את החולשה ולקנות מניות. לא עוד. בסקירה מיוחדת שפרסם מיסלב מטג'קה (Mislav Matejka), אסטרטג המניות של JP מורגן, הוא כותב שצריך לנצל כעת כל עלייה כדי למכור מניות, כי הסיכון גדול מאוד.
"ראייתנו לגבי יחס הסיכון-סיכוי השתנתה באופן מהותי", נכתב בסקירה. "בשבע השנים האחרונות עודדנו לקנות מניות בכל פעם שהיו ירידות. כעת אנו קוראים לנצל כל עלייה שתהיה כדי למכור".
בסקירה מפורטים הגורמים שלדעת האנליסטים יובילו להמשך ירידות בשוק. מלבד איתותים טכניים, מצוינת שם החולשה בשוק הסחורות והצפי לרווחים אנמיים למדי של החברות הציבוריות. גם החולשה בפעילות הייצור בארה"ב מניפה דגל אדום.
"אנו חוששים שעונת הדוחות הכספיים הקרובה לא תספיק כדי לתמוך במניות", נכתב בסקירה. להערכת האנליסטים, עונת הדוחות הקרובה תהיה החלשה ביותר מאז החל גל העליות הגדול במניות ב-2009.
באשר לפעילות הייצור, מדד מנהלי הרכש בארה"ב שפורסם בשבוע שעבר ירד ל-48.2 נקודות בדצמבר לעומת 48.6 נקודות בנובמבר. נזכיר כי מדד מתחת ל-50 נק' מצביע על התכווצות בפעילות הייצור. מעבר לכך, בסקירה מוזכר גם מדד ה-profit-margin proxy של JP מורגן, המודד את הפער בין כוח הקנייה והוצאות השכר; מדד זה הפך שלילי ברבעון הרביעי של 2015 - לראשונה מאז שנת 2008.
אבל JP מורגן לא לבד. המנתח הטכני ג'יי.סי. פרטס כותב בבלוג שלו (All Star Charts) שמדד S&P 500 יוצר ממש בימים אלה תבנית שיכולה להוביל לנפילה של 23%:
ניתוח טכני - מדד SP 500
"אנחנו רחוקים 9% מהשיא ואנשים מתנהגים כמו ילדים בני שנתיים שמישהו לקח להם את הצעצוע החביב עליהם", הוא כותב. "למה? כי השוק ירד ב-9% אחרי שזינק ב-220% בשש שנים? תעשו לי טובה".
לדבריו, מדד S&P 500 בדרך לרדת לרמה של 1,570 נקודות, זה יהיה "תיקון נורמלי ומציאותי מאוד" של 26% מהשיא שנרשם במדד. גם הוא ממליץ לא להתפתות מעליות ככל שיהיו: "השוק במצב של למכור בראלי, לא לקנות בירידות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.