אחרי שמחקה למשקיעים למעלה מ-1.2 מיליארד דולר תוך שלושה חודשים, חברת הביומד האמריקאית מנקיינד בוחנת אפשרות להימכר. דיווח על כך שמנקיינד "בוחנת אפשרויות אסטרטגיות, כולל אפשרות של מכירה", פורסם אתמול (ג') ברויטרס מפי מקורות שמקרובים לנושא, והוביל לזינוק במניה החבוטה של מנקיינד.
לפי הדיווח, מנקיינד עובדת עם בנקאי השקעות לבחון את האפשרויות. מנקיינד לא הגיבה לדיווח ברויטרס. אחרי הזינוק אתמול, המניה נסחרת במחיר של 92 סנט, שמשקף לחברה שווי של כ-395 מיליון דולר, בעוד שכשהחברה נרשמה למסחר בבורסה בת"א באוקטובר האחרון שוויה עמד על כ-1.5 מיליארד דולר. תעודות הסל המקומיות שרכשו מניות מנקיינד בהקצאה פרטית עם כניסתה למדדים בבורסה בת"א בחודש נובמבר כבר הפסידו "על הנייר" כ-64% מהשקעתם.
חלק ניכר מהירידה במניית מנקיינד, כ-37%, נרשם מאז שחברת התרופות סאנופי ביטלה בתחילת החודש את שיתוף הפעולה ביניהן בנוגע למוצר היחיד של מנקיינד שכבר הגיע לשוק - משאף-אינסולין בשם Afrezza. ההסכם היווה ולידציה לטכנולוגיה ולמוצר של מנקיינד והפוטנציאל הפיננסי העתידי עבור מנקיינד (בכפוף לעמידה באבני דרך) היה עד 775 מיליון דולר. ביטולו של ההסכם סימן לא רק פגיעה כלכלית בחברה, אלא גם פגיעה באמון במוצר עצמו.
סביר להניח שרוכש פוטנציאלי של מנקיינד, אם אכן יימצא כזה, ישאל שאלות על כך - אחרי הכל, אם חברת תרופות גדולה ומנוסה כמו סאנופי לא הצליחה לשווק בהצלחה את המוצר, יכול להיות שגם חברות אחרות ייתקלו בקשיים כאלה. גם אם לוקחים בחשבון פרמיה במכירה פוטנציאלית של מנקיינד, אפשר להעריך שהשווי של החברה בעסקה לא יהיה מלהיב. נכון לדוחות לשלושת הרבעונים הראשונים של 2015, מנקיינד עדיין לא רשמה הכנסות, וההפסד הנקי שלה גדל מ-91.4 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2014 לכ-162 מיליון דולר. מכירות המשאף של מנקיינד באמצעות סאנופי הסתכמו במיליוני דולרים בודדים, ואנליסטים הפחיתו בחודשים האחרונים את התחזיות שלהם למכירות הצפויות של התרופה, עוד לפני ביטול ההסכם עם סאנופי.
אחרי ביטול ההסכם, בגולדמן זאקס העריכו שבשנת 2020 המכירות יסתכמו ב-27 מיליון דולר, לעומת התחזית הקודמת של הבנק ל-170 מיליון דולר. בסוף ספטמבר היו בקופת החברה כ-33 מיליון דולר לאחר שפרעה חלק מהחובות שלה, אך החוב שנותר ממשיך להעיק עליה, והוא אחת הסיבות שהביאו את החברה להירשם למסחר בת"א ולגייס הון מתעודות הסל המקומיות.
בדיווח ברויטרס אתמול נכתב שבכנס שנערך לאחרונה אמר מנכ"ל מנקיינד, מת'יו פפר, שלחברה יש מספיק מזומנים להמשיך לפעול עד המחצית השנייה של השנה. מייסד מנקיינד ובעל המניות המרכזי בה הוא המיליארדר אלפרד מאן, שעשוי במקרים מסוימים להזרים לחברה מימון נוסף. מעבר ל-Afrezza, מנקיינד מפתחת עוד מוצרים על בסיס הפלטפורמה הטכנולוגית שלה, אך הם עוד רחוקים מהגעה לשוק. לפני כמה ימים החברה דיווחה על הסכם רישוי שיתוף פעולה עם חברת Receptor Life Sciences, לגילוי ופיתוח של התוויות חדשות לטיפול שניתן באמצעות שאיפה. רספטור היא חברה לא מוכרת, שהוקמה רק לאחרונה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.